Sari la conținut

Șase beneficii uimitoare ale bananelor

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Efectele consumului de banane pe stomacul gol

Bananele sunt fructe bogate în fibre cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, au un conținut crescut de nutrienți și pot fi ușor inlcuse în dieta zilnică.

1. Ajută la slăbit

Cercetătorii au demonstrat că bananele se potrivesc perfect într-o cură de slăbire. Sunt sărace în calorii şi grăsimi. În plus, au şi un conţinut ridicat de fibre şi de potasiu.

2. Previn accidentul vascular cerebral

Una dintre cele mai importante surse de potasiu este banana, iar experţii spun că persoanele care au în organism o cantitate mare din acest mineral îşi scad riscul accidentului vascular cu 24%.

3. Combat ulcerul

Consumul regulat de banane protejează împotriva ulcerului. Anumiți compuți pe care îi conțin creează o barieră de protecție în stomac împotriva acidului hidrocloric.

Acestea conțin, de asemenea inhibitori de protează care elimină din stomac anumite bacterii implicate în apariția ulcerului.

4. Îmbunătățesc vederea
Bananele conțin vitamina A importantă pentru protejarea ochilor. Consumul regulat a acestei vitamine scade riscul de orbire.
Un studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie arată că prin consumul a trei sau mai multe fructe pe zi se previne degenerescența maculara, prima cauză a piederii vederii la persoanele în vârstă.

5. Luptă împotriva cancerului

Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanţă numită TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietăţi mai puternice anti-cancer şi de întărire a imunităţii.

6. Leac pentru mahmureală

De asemenea, se pare că sunt excelente pentru mahmureală, deoarece au un conţinut bogat în potasiu. „Mânâncă una înainte să te culci sau dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit şi vei scăpa de simptomele mahmurelii”, sună sfatul specialiştilor.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel