Șase beneficii uimitoare ale consumului de smochine

Smochinele sunt un adevărat deliciu și o sursă puternică de sănătate. Pe lângă faptul că sunt gustoase, smochinele ajută la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc digestia și țin la distanță osteoporoza.

Iată șase motive importante pentru care ar trebui să mănânci smochine

Reglează tensiunea arterială

Smochinele nu conțin sodiu, în schimb sunt o sursă importantă de potasiu, de aceea scad tensiunea arterială. Potrivit Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH, hipertensivii care au o dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu își scad tensiunea arterială.

Controlul greutății corporale

Pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorită conținutului de fibre. Au totuși un conținut caloric mare, de aceea cel mai bine se consumă dimineața sau ca gustare de la ora 10, în cantitate redusă. Satisfac pofta de dulce.

Reţineţi că smochinele proaspete sunt de preferat în detrimentul celor uscate, deoarece au mai puţine calorii. De exemplu, 100 de grame de smochine uscate au 249 de calorii, 3.3 grame de proteine, 69 de grame de carbohidraţi şi 5.6 grame de fibre. Pe de altă parte, 100 de grame de smochine proaspete conţin 80 de calorii, 1.3 grame de proteine, 20 de grame de carbohidraţi şi 2.2 grame de fibre.

Îmbunătățirea digestiei

Smochinele sunt o bună sursă de fibre alimentare și ajută la îmbunătățirea digestiei și previn constipația.

Prevenirea cancerului

Un studiu care a implicat mai mult de 50.000 de femei la menopauză a scos la iveală că cele care au mâncat o cantitate crescută de alimente bogate în fibre, precum smochinele și-au redus cu 34% riscul de cancer. În plus, aceste fructe conțin un nivel cescut de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului.

Oase mai puternice

Smochinele sunt o sursă importantă de calciu. În plus, potasiul pe care îl conțin nu ajută doar la reglarea tensiunii arteriale ci împiedică și eliminarea calciului.

Protejează vederea

Smochinele conțin vitamina A care are un rol important în îmbunătățirea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare ca degenerescența maculară.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical. Persoanele cu diabet trebuie să stabilească împreună cu medicul curant ce fructe pot include în dieta lor.

Efecte adverse ale consumului de smochine

Reacţiile alergice la smochine şi interacţiunea cu alte medicamente sunt rare, dar există şi cazuri când latexul sau polenul poate cauza reacţii adverse. De asemenea, evitaţi să consumaţi smochine dacă urmaţi un tratament cu antioagulante, deoarece vitamina K din fructe poate subţia excesiv sângele, favorizând apariţia anemiei şi a intoxicaţiilor la nivelul ficatului.

Mare atenţie şi la cantităţi! Consumate în cantităţi mari, smochinele pot duce la diaree.

Recent Posts

„Am făcut un test ADN – fiul meu nu este copilul meu biologic, ar trebui să-i spun?”

Mărturisirea unui tânăr de 30 de ani despre rezultatele șocante ale unui test ADN a…

4 minute ago

O zodie primește ajutor DIVIN după Paște. Va avea mare noroc în tot ceea ce face

Cristina Demetrescu spune că un semn beneficiază de un ajutor neașteptat la scurt timp după…

34 de minute ago

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

10 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

11 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

11 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic