marți, noiembrie 30, 2021

Vă simțiți mai mereu obosiți, chiar dacă vă odihniți suficient? De vină poate fi anemia, diabetul sau chiar bolile de inimă.

1. Anemia
Apare atunci când corpul nu are suficiente celule roșii în

Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

sânge, care să transporte oxigenul necesar țesuturilor și organelor. Deficiența de fier poate fi tratată cu medicamente, dar și mâncăruri cu un conținut bogat de fier, precum carne macră, ficat, pește, fasole și cereale.

2. Depresie
Această afecțiune se manifestă și prin dureri de cap, lipsa poftei de mâncare și oboseală. Depresia poate fi combătută prin psihoterapie sau medicamente.

3. Hipotiroidism
Când glanda tiroidă este puțin activă, metabolismul funcționează încet. Hormonii sintetici pot să regleze deficiența.

4. Infecții urinare
În unele cazuri, oboseala poate fi singurul

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

semn al infecțiilor urinare. Problemele urinare pot fi tratate cu medicamente, iar oboseala va dispărea într-o săptămână.
5. Diabet
În cazul persoanelor cu diabet, zahărul rămâne în vasele sangvine în loc să fie transportat în celulele corpului, unde se transformă în energie. Rezultatul este un corp lipsit de forță, chiar dacă se hrănește suficient. Dacă starea de oboseală inexplicabilă persistă, trebuie să consultați doctorul pentru un test de diabet.

6. Boli de inimă
Când oboseala survine în timpul activiăților zilnice, cum ar fi curățenia în casă este un semn că inima nu mai funcționează

Te-ar mai interesa: O nouă informație îngrijorătoare despre varianta O...

normal. Schimbări în stilul de viață, medicamentele și procedurile terapeutice pot controla bolile de inimă și vă pot reda energia.

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri