Sari la conținut

Șase factori care vă taie cheful de sex

O viaţă sexuală regulată este benefică pentru sănătatea fizică şi psihică. Cu toate acestea, multe cupluri fac sex de mai puţin de zece ori într-un an, ceea ce înseamnă foarte puţin, susţin specialiştii. Deşi intimitatea îi ajută pe parteneri să rămână ataşaţi unul de celălalt, apetitul sexual poate să scadă dintr-o mulţime de motive: lipsa de timp, creşterea în greutate, obişnuinţa cu partenerul. Iată cei mai mari duşmani care provoacă probleme în dormitor:

1 Computerul din dormitor

Dacă tu stai la calculator şi el în faţa laptopului, riscul să nu mai aveţi chef de sex creşte. În loc să vă exploraţi trupurile, veţi deschide la nesfârşit pagini web. Sfatul este ca în dormitor să nu aveţi nici un fel de echipamente electronice care să vă distragă atenţia, să vă îndepărteze de partener, să vă tulbure somnul.

2 Contraceptivele nepotrivite

Unele contraceptive pot diminua dorinţa sexuală, iar efectele pot fi pe termen lung şi pot include scăderea tensiunii arteriale, apariţia sentimentelor de nelinişte, greţuri, depresie. Când vă alegeţi pilulele, consultaţi un specialist în planificare familială şi orientaţi-vă către contraceptivele de ultimă generaţie, cu doze mici de hormoni. Dacă nu doriţi să mai luaţi pilule, nu uitaţi că există sterilet, prezervative şi diafragmă.

3 Telefonul de la serviciu

Dacă slujba a devenit mai importantă decât familia, iar la lucru sunteţi prinşi în nesfârşite proiecte, este posibil ca libidoul să scadă. Studiile au arătat că ritmul agitat de viaţă poate determina o serie de schimbări hormonale. Soluţia este să nu vă luaţi de lucru acasă şi să închideţi mobilul de la serviciu, odată ce aţi ieşit pe uşa de la birou. Vă poate ajuta să vă relaxaţi şi să uitaţi de stresul de la slujbă o baie aromată sau o şedinţă de masaj.

4 Surplusul de greutate

Multe persoane se îngraşă după vârsta de 30 de ani pentru că devin sedentare, iar metabolismul încetineşte. În cazul femeilor, acestea pot lua în greutate, mai ales după ce au născut. Pentru a rezolva această problemă, încercaţi să fiţi mai activi şi atrageţi-vă partenerul în diferite activităţi sportive. Mergeţi împreună pe bicicletă, la bazinul de înot ori în parc, la alergat.

Dacă v-a scăzut stima de sine, căutaţi sprijinul partenerului. Întrebaţi-l, de exemplu, pentru ce calităţi fizice vă apreciază. Complimentele vor avea rolul să vă încurajeze.

5 Depresiile prelungite

O persoană care se simte deprimată nu are chef de sex. Nu vă izolaţi şi, dacă nu reuşiţi să rezolvaţi anumite conflicte interioare singuri, apelaţi la un psihoterapeut. Vă mai poate ajuta mişcarea fizică, deoarece sportul ajută la eliberarea endorfinelor, creşte energia şi îmbună- tăţeşte circulaţia sângelui, inclusiv în zona genitală.

6 Starea generală proastă

Dacă treceţi printr-o nesfârşită stare de oboseală, nu ezitaţi să consultaţi un medic. Este posibil să aveţi probleme cu glanda tiroidă. Bolile endocrinologice tulbură menstruaţia, dau senzaţia de oboseală şi scad dorinţa sexuală. Anemiile, diabetul, reumatismul şi chiar un început de artrită pot tulbura şi ele viaţa sexuală.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel