Sari la conținut

Șase reguli de aur care te ajută să slăbești sănătos

Dacă vrei să slăbești și să te menții așa este important să renunți la alimentele nesănătoase definitv. E adevărat că o dietă strictă te ajută să slăbești rapid, dar vei pune kilogramele la loc, dacă îți vei relua vechile obiceiuri alimentare.

Iată câteva reguli simple și eficiente care te ajută să obții greutatea dorită și să te menții așa:

1. Mergi la culcare aprximativ, la aceeaşi oră în fiecare zi. Dacă nu poţi să adormi în 20 de minute, trezeşte-te şi întoarce-te la somn doar când te simţi obosit.

2. Evită dietele extreme în cazul în care vrei să pierzi din greutate. Motivul pentru care opt din zece diete dau greş este că sunt prea stricte. Mai multe studii din Statele Unite sugerează un plan de cinci puncte:

  • mănâncă micul dejun în fiecare zi;
  • consumă mâncăruri diverse;
  • limitează doza zilnică de grăsimi saturate, colesterol şi sare;
  • redu consumul de zahăr: alege fructe întregi în locul sucurilor, evită băuturile dulci carbogazoase şi alcoolul;
  • ai grijă să serveşti mâncarea în porţii mai mici.

3. Ai grijă de corpul tău şi alege alimente care să-ţi îmbunătăţească starea generală de sănătate. Spanacul, de exemplu, nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Conţine luteină, care nu numai că ajută la menţinerea vederii bune, dar oferă şi protecţie împotriva afecţiunilor oculare. Broccoli şi varza de Bruxelles ajută la protejarea împotriva cancerului. Fructele de pădure sunt cunoscute ca fiind agenţi antioxidanţi, cele mai bune fiind afinele, coacăzele şi căpşunile. Morcovii sunt de asemenea o legumă-vedetă a unei diete sănătoase: sursă bogată de beta-caroten şi alfa-caroten, ajută la prevenirea degradării celulare şi la buna funcţionare a sistemului imunitar. Conţine şi vitamina A, vitală pentru creştere, ochi sănătoşi, oase şi piele.

4. Fă mișcare.  Exerciţiile făcute zilnic duc la creşterea nivelului de colesterol bun, scad presiunea arterială, echilibrează nivelul de zahăr în sânge la valori sănătoase, îmbunătăţesc sistemul imunitar şi lucrează împotriva cancerului şi a bolilor de inimă. În plus, ameliorează şi probleme cu somnul. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că adulţii care au participat la 16 săptămâni de exerciţii de aerobic de intensitate moderată au avut cu mult mai puţine probleme de somn. Cel mai bun moment pentru exerciţiile fizice este cu cinci sau şase ore înainte de ora de culcare şi ar trebui să fie destul de intens şi solicitant.

5. Mănâncă ciocolată. Oamenii care mănâncă ciocolată trăiesc mai mult decât cei care nu mănâncă dulciuri în mod regulat sau deloc, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard. Aceasta ar putea fi pentru că ciocolata conţine fenoli, care pot oferi protecţie împotriva bolilor cardiace şi a cancerului.

6. Bea apă. Hidratarea are un mare impact asupra nivelurilor de energie. Cercetările arată că ignorarea semnalelor de sete poate duce la o performanţă fizică defectuoasă, o mai mare nevoie de efort pentru muncă fizică şi dificultate în concentrare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel