Sari la conținut

Șase semne de alarmă că urmează să faci infarct. Apar și cu o lună înainte

Acestea sunt simptomele care se manifestă cu o lună mai devreme ca atacul de cord să aibă loc. Încercaţi să înlăturaţi cauza lor pentru a nu ajunge în stadiul în care e prea târziu.

 1. Oboseala

Atunci când arterele se îngustează, la inimă ajunge mai puţin sânge decât este nevoie. Acest lucru face ca inima să lucreze mai intens şi mai mult decât ar trebui, iar persoana se simte mai obosită şi somnoroasă în majoritatea timpului.

 2. Insuficienţa respiratorie

Dacă la inimă ajunge prea puţin sânge, înseamnă că nici plămânii nu vor primi cantitatea necesară de oxigen. Cele două sisteme sunt interdependente, astfel, dacă aţi observat că aveţi probleme de respiraţie este recomandat să consultaţi cât mai curând posibil un medic. Acest lucru ar putea însemna că se apropie un atac de cord.

 3. Slăbiciune

Atunci când corpul devine dintr-o dată slab este un semn că arterele s-au îngustat atât de mult încât nu mai permit circulaţia sângelui în mod corespunzător

 4. Ameţeli şi transpiraţii reci

Circulaţia sanguină slabă limitează şi fluxul de sânge la creier. Acest lucru vă poate pune viaţa în pericol. Atunci când fluxul de sânge către creier este limitat, pot apărea stări de ameţeală şi piele lipicioasă. Acest lucru nu trebuie ignorat.

 5. Greutate în piept

Dacă aveţi simptomele debutului unui atac de cord, cu siguranţă veţi experimenta şi disconfortul în piept, fie că este vorba de o durere neînsemnată, fie de o presiune continuă.  Acest lucru va creşte în mod constant, până când nu se va întâmpla atacul în sine.

 6. Simptomele gripei sau răcelei 

Dacă vă simţiţi de parcă aţi avea simptome de gripă sau răceală fără vre-un motiv, fiţi prudenţi, acest lucru ar putea fi din cauza atacului de cord ce vi se poate întâmpla în viitorul apropiat.  Mulţi oameni simt că au dezvoltat o răceală cu doar câteva zile înainte de atacul de cord.

Dacă simţiţi aceste simptome sau cunoaşteţi pe cineva care se confruntă cu ele, ar fi bine să consultaţi un medic cât mai curând posibil. Cel mai bun mod de a preveni un atac de cord este de a observa simptomele de timpuriu.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel