Sari la conținut

Șase semne de cancer care sunt adesea trecute cu vederea

Bolnavii de cancer

Celulele din corpul nostru cresc în mod constant și se împart pentru a forma noi celule. Aceste celule mor în cele din urmă și celulele noi își iau locul. Când acest proces este deranjat, celulele vechi, deteriorate sau anormale supraviețuiesc, în timp ce celulele noi continuă să crească simultan. Acest lucru duce la o creștere incontrolabilă a celulelor din organism care cauzează cancer.

Diagnosticul precoce al cancerului poate duce la un prognostic mai bun și la un stil de viață mai bun. Acesta este motivul pentru care este important să căutați aceste semne timpurii ale cancerului care sunt adesea ignorate.

  1. Oboseala persistentă

Oboseala sau senzația de oboseală sunt un simptom obișnuit pentru multe afecțiuni, cum ar fi lipsa somnului, stresului, depresiei etc. Dar dacă te simți obosit și epuizat tot timpul, fără o cauză rezonabilă, atunci este o preocupare.

  1. Crescături inexplicabile sau modificări ale culorii pielii

Când raciți, ganglionii limfatici se pot umfla; acest lucru este temporar. Dar cel mai bine este să îi verificați atunci când apar crescături inexplicabile. Aveți grijă și la modificările culorii pielii. Decolorarea gălbuie a pielii ar putea însemna cancer la ficat, în timp ce albăstrui ar putea însemna apariția cancerului respirator.

  1. Pierderea bruscă în greutate și pierderea poftei de mâncare

Pierderea a 4,5 kilograme sau mai mult într-un interval scurt de timp fără exerciții fizice sau dietă poate fi un motiv de îngrijorare. Pierderea bruscă a poftei de mâncare sau senzația de plin după ce ați mâncat doar câteva mușcături poate fi un simptom al cancerului de stomac, al ovarului, al colonului sau al cancerului pancreatic.

  1. Dureri acute constante

Dacă aveți dureri de cap constante, dureri osoase, dureri de spate etc., trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. O durere de spate persistentă poate fi un simptom al cancerului colorectal, al rinichilor sau al ovarelor. Durerea cronică inexplicabilă poate fi un simptom al cancerului osos. Durerile de cap cronice sunt de obicei legate de tumorile cerebrale.

  1. Dureri de gât cronice, tuse și disfagie

Dacă durează mai mult de trei săptămâni, în ciuda tratamentului cu medicamente, cel mai bine este să vă consultați cu medicul dumneavoastră. Ar putea fi un simptom al cancerului tiroidian sau pulmonar. Disfagia sau dificultatea de a înghiți alimente ar putea fi un simptom al cancerelor de gât sau ale cancerului esofagian.

  1. Modificări inexplicabile ale funcției intestinale sau ale vezicii urinare

Sângele din urină sau din scaun ar putea fi un simptom al cancerului ovarian, al cancerului de prostată, al cancerului colorectal sau al stomacului. Este important să îl verificați cât mai curând posibil. Chiar și modificările mișcărilor intestinale, cum ar fi diareea sau constipația, trebuie de asemenea verificate.

În timp ce toate acestea sunt simptome comune cu care ne confruntăm din când în când din cauza febrei, stresului, infecției sau a altor cauze comune, ar putea fi, de asemenea, un semn precoce al cancerului. Dacă aveți aceste simptome, nu vă panicați, deoarece aceste simptome nu pot fi nici măcar un motiv de îngrijorare. Este extrem de important să acordați atenție corpului dvs., să verificați în mod regulat dacă există recăderi sau orice alte anomalii și să programați controale regulate la medic.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: