joi, ianuarie 27, 2022

Aproximativ 9% dintre femei au deficiență de fier, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Iată 10 simptome care anunță lipsa fierului:

Oboseala

Organismul folosește fierul pentru a crea hemoglobină. Hemoglobina se gaseste in hematii (eritrocite, globule rosii) si are rolul de a fixa oxigenul din aer la nivelul plamanilor si de a-l transporta in tot organismul, la celule. În lipsa lui, globulele roșii vor fi puține și atunci apare starea de oboseală.

Te-ar mai interesa: ȚARA care nu recomandă vacinarea anti-COVID pentru...

Dificultăți de concentrare

Sinteza neurotransmițătorilor este afectată în cazul persoanelor cu carență de fier, potrivit specialiștilor.

Apatie

Deficiența de fier poate duce la o lipsă de interes faţă de propria persoană şi faţă de tot ce se petrece în jur, o insensibilitate la stimulări afective.

Respirație grea

Acest lucru se poate întâmpla se poate întâmpla fie că faci exerciții, fie că mergi pe jos pur și simplu. Iată și explicația: fără suficient fier, organismul nu primește suficient oxigen.

Paloare

Acest simptom apare din cauza scăderii numărului de celule roșii.

Te-ar mai interesa: Obezitatea UCIDE. Un medic a întocmit lista celor ...

Unghii fragile
Fragilitatea și exfolierea trădeaza întotdeauna deficiențele de care suferă organismul așa că mizează pe o cură de vitamine și nu pe un lac cu efect de întărire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private