Sari la conținut

Șase suplimente care ajută la slăbit. Stimulează arderea grăsimilor și dezvoltarea mușchilor

fructul care ajuta la slabit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructul care te ajuta sa slabesti

Suplimentele pentru slăbit. În lupta împotriva kilogramelor în plus, mulți oameni caută soluții care să îi ajute să obțină rezultate mai rapide și sănătoase. În combinație cu o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, anumite vitamine și suplimente pot juca un rol benefic în procesul de slăbire.

Aceste substanțe naturale pot stimula metabolismul, pot reduce pofta de mâncare, pot spori energia și pot susține pierderea în greutate într-un mod sănătos și sustenabil.

Vitamina D

Vitamina D este esențială pentru sănătatea oaselor, dar cercetările sugerează că ea poate juca și un rol important în procesul de slăbire. Studiile au arătat că nivelurile optime de vitamina D în corp pot ajuta la reglarea metabolismului și la menținerea greutății corporale.

O sursă naturală de vitamina D este expunerea la soare, dar acesta poate fi obținut și prin consumul de alimente precum pește gras (somon, macrou), ouă și lapte fortificat. În plus, suplimentele de vitamina D pot fi luate sub supravegherea medicului, în special în cazul în care nivelurile din organism sunt deficitare.

Crom

Cromul este un mineral esențial care poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și la reducerea poftelor de dulciuri și carbohidrați. Prin reglarea nivelurilor de insulină, cromul poate susține stabilizarea glicemiei și poate îmbunătăți răspunsul organismului la insulină. Acest lucru poate duce la reducerea poftelor necontrolate de mâncare și poate sprijini eforturile de slăbire.

Berberina

Berberina, numită și Ozempic natural, este un alt supliment alimentar care a câștigat popularitate în ultima perioadă pentru potențialul său de a susține sănătatea metabolică și de a ajuta la slăbire. Berberina este un alcaloid natural găsit în diverse plante medicinale, cum ar fi coada-șoricelului, coaja arborelui de aur (Phellodendron amurense) și rădăcina de Oregon (Berberis vulgaris).

Studiile privind berberina au arătat că acest compus poate avea mai multe efecte benefice asupra sănătății, printre care se numără:

  • Controlul nivelului de glucoză în sânge: Berberina poate ajuta la reducerea nivelului de glucoză în sânge prin îmbunătățirea sensibilității celulelor la insulină. Acest lucru poate fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau cu rezistență la insulină.
  • Reducerea poftelor și a apetitului: Berberina poate influența metabolismul și sistemul hormonal, ceea ce poate duce la reducerea poftelor de mâncare și la scăderea cantității de calorii consumate.
  • Reglarea metabolismului lipidic: Berberina poate ajuta la scăderea nivelului trigliceridelor și al colesterolului total, contribuind astfel la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
  • Stimularea metabolismului: Berberina a fost asociată cu creșterea activității AMPK (proteina kinase activată de adenosin-monofosfat), care joacă un rol important în reglarea metabolismului și a utilizării grăsimilor ca sursă de energie.

Extract de ceai verde

Extractul de ceai verde este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și pentru capacitatea sa de a stimula metabolismul. Catechinele din ceaiul verde pot accelera arderea grăsimilor și pot contribui la pierderea în greutate. În plus, acest extract poate spori nivelul de energie și poate susține performanța fizică în timpul exercițiilor.

Acid linoleic conjugat (CLA)

CLA este un tip de grăsime sănătoasă găsită în carnea și laptele produselor lactate ale animalelor rumegătoare. Studiile au arătat că suplimentele cu CLA pot spori arderea grăsimilor și pot susține creșterea masei musculare, reducând totodată apetitul. Cu toate acestea, este important să verificați calitatea produselor CLA și să luați în considerare efectele secundare potențiale.

Acid hidroxicitric (HCA)

HCA este un compus extras din coaja fructului Garcinia Cambogia. Acesta poate ajuta la blocarea unei enzime responsabile pentru conversia carbohidraților în grăsimi. De asemenea, se crede că HCA poate suprima apetitul, reducând astfel cantitatea de calorii consumate.

Vitaminele și suplimentele pot fi utile ca adjuvant în procesul de slăbire, dar este important să înțelegem că nu există o „pastilă magică” pentru pierderea în greutate. Înainte de a începe orice regim de suplimente, este întotdeauna recomandat să consultați un medic sau un specialist în domeniul sănătății.

Pierderea în greutate sănătoasă implică o abordare holistă, care combină o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și gestionarea stresului. Folosind vitaminele și suplimentele ca parte a unei abordări generale a sănătății, putem susține eforturile noastre de a atinge și menține o greutate corporală sănătoasă pe termen lung.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel