Sari la conținut

Remedii naturiste care scad colesterolul și previn cheagurile de sânge

Din cuprinsul articolului

Scade colesterolul fără medicamente. Usturoiul și drojdia de orez roșu sunt extrem de bune pentru sănătatea inimii. Unii medici chiar le recomandă ca terapie adjuvantă pentru prevenirea cheagurilor de sânge și pentru scăderea colesterolului. 

Studiile au arătat beneficiile usturoiului în tratarea bolilor de inimă, datorită proprietății sale de a scădea tensiunea arterială și de a preveni formarea cheagurilor de sânge.

Recomandarea medidcului: Mimi Guarneri, cardiolog în California, le dă pacienților săi extract de usturoi și vitamina K2 pentru a preveni calcificarea și rigidizarea vaselor de sânge.
Doza: 600 mg, de două ori pe zi

Drojdia de orez roșu are efecte asemănătoare cu ale statinelor (medicamente anti-colesterol), doar că nu atât de puternice.
Recomandarea medicului: „Recomand drojdie de orez roșu persoanelor care nu au bypass, stent sau care nu au suferit un infarct, pentru scăderea colesterolului. În majoritatea cazurilor este eficeintă, însă pentru cei care au colesterolul foarte mare, LDL mai mare de 190 mg/dl, nu este destul de puternică” spune David Becker, cardiolog în Philadelphia.

Drojdia de orez roșu scade colesterolul

Studiile de scurta durata (pe o perioada de 4 luni) au descoperit ca extractul din drojdia de orez rosu este sigur, dar nu exista date privind siguranta pe termen lung. Daca incerci drojdia din orez rosu, informeaza doctorul ca o introduci in regimul tau actual. Deoarece actioneaza ca o statina, drojdia din orez rosu poate cauza efecte adverse asupra ficatului si tesutului muscular. Va trebui sa fii monitorizata in privinta acestor efecte si a interactiunii cu alte medicamente pe care le iei.

Drojdia de orez rosu reprezinta o specie fermentata de drojdie. Este denumita Monascus purpureus si este utilizata in medicina chinezeasca de secole. Aceasta drojdie contine un numar de compusi denumiti monacolini. Precum medicamentele pe baza de statine pentru micsorarea colesterolului, monacolinii impiedica producerea de colesterol prin inhibarea enzimei HMG-CoA reductaza care produce colesterolul LDL (“rau”). Unul dintre monacolinii din extractul de drojdie din orezul rosu reprezinta ingredientul activ din medicamentul lovastatin.

Conform studiilor, oamenii cu colesterol crescut care au luat extract de drojdie de orez rosu timp de doua sau trei luni au prezentat un nivel mai scazut al colesterolului total si LDL, precum si al trigliceridelor.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel