Sari la conținut

Scade numărul de infecţii respiratorii în România. INSP: Cele mai multe cazuri de gripă, în Bucureşti

long covid
sursa foto: doctorulzilei.ro

Un număr de 61.218 cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în perioada 15 – 21 mai, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

„Variaţia în plus faţă de media calculată de 38.717 cazuri din aceleaşi săptămâni din 5 sezoane pre-pandemice (2015-2019) a fost de 58,1%”, a precizat sursa citată de Agerpres. Astfel, s-au înregistrat cu 3,6% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna precedentă.

În perioada 15 – 21 mai, au fost raportate 390 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 283 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă, în Bucureşti

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (230) şi Iaşi (30), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 30.

Conform INSP, de la începutul sezonului au fost raportate 97 de decese confirmate cu virus gripal, dintre care 59 cu virus gripal tip A H1 (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS şi o co-infecţie cu VRS), 13 cu virus gripal tip A H3 (din care două co-infecţii cu SARS-CoV-2), 23 cu virus gripal tip A, nesubtipat (din care patru co-infecţii cu SARS-CoV-2), două cu virus gripal tip B (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2).

Până la data de 21 mai, au fost vaccinate antigripal 1.486.600 de persoane din grupele la risc cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel