miercuri, decembrie 2, 2020
Elena Oceanu

Mango este denumit și regele fructelor, nu doar datorită gustului său puternic, dar și a multiplelor beneficii pe care le oferă.

Iată 10 motive pentru care să consumi mango mai des:

  1. Luptă cu cancerul

Studiile au arătat că mango conţine nişte compuşi antioxidanţi care se pare că protejează împotriva cancerului de colon, sân, prostată şi a leucemiei. Aceşti compuşi includ quercitină, izoquercitrină (cu efect antihipertensiv), astragalină, fisetină, acid galic şi galat de metil.

  1. Scade colesterolul și protejează inima

Datorită conţinutului ridicat de fibre solubile, pectină şi vitamina C, mango scade nivelul colesterolului rău (LDL). Având în vedere că mango este bogat în potasiu, acesta poate ajuta la scăderea tensiunii. Fiind o sursă importantă de vitamina A, vitamina E şi seleniu, mango ajută şi la protecţia împotriva bolilor de inimă.

  1. Menține pielea sănătoasă

Mango este  o sursă grozavă de vitamina A care ajută la menţinerea sănătăţii pielii, a oaselor, dar şi a vederii.

  1. Te ajută să slăbești

Mango conține o mulțime de vitamine și nutrienți care mențin senzația de sațietate mult timp. De asemenea, este bogat în fibre care îmbunătățesc digestia și ajută la arderea mai rapidă a caloriilor.

  1. Combate diabetul

Mango normalizează nivelurile de insulină din sânge. Indicele glicemic al mango-ului este mediu, între 41-60, prin urmare acest fruct nu îţi va creşte semnificativ glicemia.

  1. Crește libidoul

Mango mai este numit și fructul iubirii datorită proprietăților afrodisiace.

  1. Protejează vederea

O ceașcă de mango feliat conține 25% din necesarul zilnic de vitamina A. Aceast este esențială pentru menținerea sănătății ochilor.

  1. Ajută digestia

Mango conţine enzime digestive care ajută la descompunerea proteinelor şi susţine o bună funcţionare a sistemului digestiv.

Datorită conţinutului ridicat de fibre, te poate ajuta şi în combaterea constipaţiei. Consumul a două mango mici în care sămânţa încă nu s-a format în întregime, alături de nişte sare şi miere reprezintă un remediu foarte eficient împotriva diareei, dizenteriei, greţurilor, dispepsiei cronice, indigestiei şi constipaţiei.

  1. Întărește sistemul imunitar

Combinația de vitamina C, vitamina A și încă 25 de tipuri de carotenoide îți asigură o imunitate de fier.

  1. Combate anemia

Mango este bogat în fier, de aceea este un bun remdiu natural pentru anemie. Femeile aflate la menopauză care consumă mango ăși cresc atât nivelul de fier cât și pe cel de calciu.

 

 

Parteneri