Sari la conținut

Scandal după moartea unei tinere însărcinate, infectată cu COVID. Spitalul, apărat de mascați

Sursa: presasm.com

O tânără din Stâna, însărcinată, și-a pierdut viața în urma infecției COVID-19. Mai multe persoane din localitate sau adunat în fața SPitalului Județean de Urgență Satu Mare, unde au cerut să intre în unitatea medicală. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliție pentru a se asigura că situația nu escaladează.

Tânăra avea 20 de ani, informează presasm.com. Potrivit familiei, Denisa a fost adusă la spital chiar de către soț, în urmă cu șase zile, având simptome de ușoară răceală. Tânara tușea, au spus aparținătorii.

Tânără însărcinată, pozitivă COVID, a murit

„Era răcită și o durea puțin burta”, spune soțul ei. După ce a fost testată pozitiv cu COVID, ea a fost transferată la Spitalul de Boli Contagioase.

După trei zile, starea ei s-a înrăutățit, iar ea a fost transferată din nou la Spitalul Județean, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă, susțin medicii.

Potrivit unor surse medicale, tânăra nu era vaccinată, iar în momentul internării a refuzat intubarea și masca de oxigen, având o saturație de numai 70%. După alte patru zile, ieri, 16 octombrie, tânăra a decedat.

Citeste si:

„În cursul zilei de astăzi (16 oct), la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a decedat o tânără de 20 de ani, însărcinată, 26 – 27 de săptămâni, internată pe Terapie Intensivă, caz confirmat pozitiv cu COVID-19, și a decedat în urma complicațiilor survenite pe parcurs. Inițial a fost internată la secția la Boli Infecțioase, iar când s-a agravat a fost transferată la Terapie Intensivă. A decedat în această dimineață”, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare pentru presa locală, potrivit Libertatea.

În urma decesului, zeci de oameni, dintre care multe rude ale tinerei, s-au adunat în fața spitalului și au cerut accesul în unitatea medicală.

Familia are o altă versiune a faptelor. Soțul ei spune că a vorbit cu ea sâmbătă dimineața și părea că se simte bine. După câteva ore, spre după amiază, tânăra se afla deja în comă indusă, intubată și mutată pe secția de Terapie Intensivă.

Familia susține că tânăra a avut șase teste Covid-19 negative, iar un al șaptelea test a venit înapoi pozitiv.

Aparținătorii sunt supărați și pe faptul că nu s-a cerut acordul familiei pentru intubarea tinerei, care a ajuns pe secția de Terapie Intensivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.