duminică, iunie 20, 2021

Scandal la nivel înalt. Cel mai mare producător de mănuși din latex din lume, acuzat după un focar de coronavirus.

În contextul pandemiei de coronavirus, firma malaysiană Top Glove a ajuns cel mai

mare producător de mănuși din latex din lume. Din păcate, compania a fost acuzată marți că a oferit locuințe insalubre lucrătorilor săi. După ce mii de oameni au fost infectați într-un focar de coronavirus anul trecut.

Profiturile companiei și prețul acțiunilor au crescut vertiginos anul trecut. Exact în momentul în care țările din întreaga lume s-au grăbit să cumpere echipament de protecție pe măsură ce pandemia Covid-19 s-a intensificat.

Cel mai mare producător de mănuși din latex din lume, acuzat după un focar de coronavirus

Mai mult de 5.000 de muncitori migranți,

în special din Asia de Sud, care fabrică mănuși la fabricile sale au fost infectați. Pentru că, de obicei, zeci de muncitori împart o cameră.

După ce a izbucnit scandalul. Top Glove a fost nevoit să închidă temporar peste jumătate din fabricile sale din Malaezia. Această decizie, la rândul său, a generat întârzieri de livrare și creșterea prețurilor.


Top Glove neagă acuzațiile

În cursul zilei de marți, Top Glove a primit 10 acuzații, că nu a oferit cazare potrivit normelor de distanțare în vigoare lucrătorilor săi din orașul Ipoh, în nord-vestul orașului, a raportat agenția

de știri Bernama, citată de MSMO astfel de certificare de la funcționarii muncii este necesară în conformitate cu legile referitoare la furnizarea lucrătorilor cu un standard decent de locuințe.

Top Glove, care se confruntă cu o amendă de până la 12.000 de dolari (aproximativ 50.000 de ringgit) pentru fiecare acuzație, a pledat nevinovat.  Firma are 21.000 de angajați și poate produce peste 90 de miliarde de mănuși pe an.

Top Glove a ținut să precizeze că aduce îmbunătățiri cheltuind milioane de dolari pentru cazare nouă. Scandalul s-a adăugat însă presiunii

tot mai mari asupra Top Glove. Compania malaysiană se află deja sub control după ce Statele Unite au interzis importul unor mănuși pentru acuzațiile de muncă forțată anul trecut.

 

Ultimele stiri

Parteneri