vineri, iunie 9, 2023

Dalai Lama își cere scuze după ce l-a sărutat pe un băiat în India și i-a cerut să „suge limba”. Interacțiunea de la templul din India văzută într-un videoclip care a devenit viral este condamnată ca „nepotrivită” și „scandaloasă”

Dalai Lama și-a cerut scuze după ce s-a confruntat cu acuzații de comportament inadecvat după ce a sărutat un băiat pe buze și i-a cerut să îi „sugă limba” la un eveniment public din India, potrivit The Guardian.

La interacțiunea, care a avut loc la sfârșitul lunii februarie, la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, au participat aproximativ 100 de tineri studenți care tocmai absolviseră Fundația M3M din India.

Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este cea mai sfântă figură din budismul tibetan și trăiește în exil în India din 1959,de când Tibetul a fost anexat de China.

Într-un videoclip care a devenit viral, unul dintre tinerii studenți s-a apropiat de un microfon la eveniment și l-a întrebat pe Dalai Lama: „Pot să te îmbrățișez?”

Dalai Lama, în vârstă de 87 de ani, i-a spus băiatului să urce pe platforma unde stătea el. Făcându-i semn obrazului, se aude spunând „întâi aici”, după care copilul l-a sărutat și i-a dat o îmbrățișare.

Dalai Lama l-a ținut în brațe pe băiat, spunând „Cred că și aici” și apoi l-a sărut pe buze. „Și suge-mi limba”, a spus apoi Dalai Lama, scoțând limba, frunte în frunte cu studentul. Băiatul a plecat să se îndepărteze, în timp ce Dalai Lama a râs și l-a tras pe băiat pentru o altă îmbrățișare, în timp ce publicul râdea.

Liderul spiritual i-a vorbit apoi băiatului, sfătuindu-l să se uite la cei care creează „pace și fericire” și să nu urmeze „ființe umane care omoară mereu alți oameni”, înainte de a-i oferi o ultimă îmbrățișare.

Pe măsură ce videoclipul s-a răspândit pe internet, a fost condamnat de mulți, care l-au numit „nepotrivit”, „scandalos” și „dezgustător”. Controversa a determinat scuze din partea biroului Dalai Lama, care a spus că comportamentul său a fost „nevinovat și jucăuș”.

Sfinția Sa îi tachinează adesea pe oamenii pe care îi întâlnește

Într-o declarație transmisă luni, biroul pentru Dalai Lama a spus că „dorește să-i ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care le-ar fi provocat-o cuvintele sale”, adăugând că „regretă” incidentul.

„Sfinția Sa îi tachinează adesea pe oamenii pe care îi întâlnește, într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de filmat”, se arată în comunicat.

Scuzele sale vin la câteva ore după ce un videoclip filmat în timpul unui eveniment din februarie a devenit viral, stârnind indignare pe rețelele de socializare, potrivit CNN.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private