Sari la conținut

Scapă de balonare rapid cu aceste laxative naturale extrem de eficiente

balonare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome ale chisturilor ovariene

Scapă de balonare rapid. Factorii ce duc la apariţia constipaţiei sunt numeroşi. Printre ei se numără alimentaţia nesănătoasă, deshidratarea, stresul sau bolile digestive. Industria farmaceutică oferă soluţii doar pentru efect, dar cauza poate fi înlăturată doar printr-un stil de viaţă sănătos şi prin remedii naturiste.

Chimenul este curativ
Seminţele de chimen nu sunt numai delicioase, ci au şi efecte curative. Puneţi câteva seminţe într-un pahar cu apă caldă şi beţi acest amestec în fiecare seară, până scăpaţi de constipaţie.

Inul are acţiune mecanică
Deoarece conţin fibre compacte, seminţele de in au acţiune mecanică, nefiind zdrobite în drumul lor prin tractul intestinal. Este de ajuns să luaţi seara, la culcare, una sau două linguriţe cu seminţe întregi cu apă.

Mierea este un laxativ blând
Efectul laxativ al mierii este cunoscut de multă vreme. Nu trebuie decât să beţi în fiecare dimineaţă un pahar cu apă rece îndulcit cu două linguri cu miere.

Smochinele sunt purgative
Fierbeţi şapte sau opt smochine, apoi beţi câte un pahar din decoctul obţinut timp de trei-patru seri consecutive, până când dispare constipaţia. Veţi observa efecte benefice în timp scurt.

Ridichea albă măreşte secreţia de suc gastric
Ridichea are darul de a stimula eliberarea de suc gastric. Puteţi recurge la sucul de ridiche cu miere băut dimineaţa, până scăpaţi de neplăceri. Trebuie să mixaţi 100 g ridiche tăiată mărunt, iar în sucul rezultat adăugaţi 50 g miere.

Lămâia revitalizează
Într-un pahar cu apă caldă puneţi sucul unei lămâi şi puţină sare. Se bea dimineaţa, înainte de spălatul pe dinţi, şi elimină orice neplăcere legată de constipaţie, pentru că are efecte revitalizante asupra organismului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel