joi, decembrie 3, 2020
Ana Maria Nitu

O dată cu Anul Nou, iarna și-a intrat în drepturi, iar o dată cu venirea ei se descoperă tot mai mult cazuri de gripă sau răceală. Răceala este o combinație de aproape 200 de virusuri, care afectează membrana mucoasă din gât și din nas și forțează celulele virusului să se reproducă, ceea ce duce la congestie nazală, dureri de cap, de gât, febră și frisoane. Din fericire există câteva metode naturale prin care să scapi de răceală

  1. Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este o plantă care îți va reda energia, iar în plus, ceaiul de ghimbir te va face să te simți mai bine. Ghimbirul este un condiment care conține ghimberol, care decongestionează căile nazale la fel cum face capsaicina din ardeii iuți. Pune câteva linguri de ghimbir în apă clocotită, adaugă puțină scorțișoară de gust, 2 linguri de lămâie, 2 de miere și bea pe timpul zilei.

2. Infuzie de uleiuri

Cele mai bune uleiuri pentru a decongestiona căile nazale și a ușura durerile de cap sunt uleiurile de eucalipt și de mentă. Pune câteva picături într-o oală cu apă fierbinte și stai deasupra ei inhalând mirosul de mentă. E ca și cum ai mânca gumă cu mentă.

3. Ceapă și miere

Mărunțește ceapa și pune-o pe fundul unui borcan, apoi adaugă miere până când acoperi ceapa, apoi iar un strat de ceapă, unul de miere și tot așa. Lasă amestecul la macerat 8-12 ore, apoi ia câte 2-3 lingurițe pe zi, până când gâtul tău își revine.

A.

 

Parteneri