miercuri, mai 31, 2023

În sfârșit ai renunțat să îți folosești tot timpul liber, mult sau puțin, stând în vârful canapelei și butonând telecomanda! Ți-ai făcut abonament la sală, ți-ai pregătit echipamentul corespunzător și ai trecut la treabă. Doar că atunci când ai terminat antrenamentul simți că ai mânca un porc întreg, cum se spune. Cum scapi de senzația de foame după orele de antrenament? Am aflat răspunsul de la Antonio Enache, Wellness Coach, Business Coach, Life Coach și Master Trainer, cel care a creat programul Sense4Fit.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Ce mâncăm înainte și după antrenament

Mișcarea face ca organismul nostru să dorească mai multe calorii și va genera senzația de foame, deci vom mânca mai mult. Astfel riscăm ca ce dăm jos prin antrenemente să punem rapid înapoi prin creșterea cantității de mâncare. Ce trebuie să facem să preîntâmpinăm acest lucru?

”Cel mai important aspect se referă la ce mâncăm înainte de antrenamente și ce mâncăm după antrenament. Senzația de foame apare atunci când ai o nutriție deficitară. Secretul este să mănânci suficiente proteine, dar să ai cât mai multă proteină vegetală în alimentație”, ne-a dezvăluit Antonio Enache.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Acesta recomandă shake-urile proteice, pentru că au un raport foarte mic de calorii, puțini carbohidrați, dar sunt foarte bogate în nutrienți, vitamine, minerale și proteine.

”Adică ai acces la micro și macro nutrienți, care te ajută să-ți controlezi senzația de foame, până te reglezi hormonal. Indiferent că ești femeie sau bărbat, primele 21 de zile sunt critice. Este normal ca primele săptămâni să-ți fie mai foame. Corpul tău trece printr-o anumită schimbare, printr-un anumit proces de transformare”, explică Antonio Enache.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

4 secrete să scapi de senzația de foame

Expertul Sense4Fit ne-a prezentat și cele 4 secrete care ne vor ajuta să scăpăm de senzația de foame după orele de antrenament.

  1. Mănâncă corect!
  2. Nu renunța!
  3. Bea multă apă!
  4. Ține cont de proteine și de balanța între micro și macro nutrienți!

”În rest, timpul le rezolvă pe toate și de azi în 3-4 săptămâni de proces, nu o să mai simți senzația de foame, o să vezi că te poți obișnui și cu mai puțină mâncare atâta timp cât mănânci sănătos, și chiar dacă te antrenezi mai mult și arzi mai multe calorii, corpul intră în deficit, crește masa musculară, crește metabolismul bazal și automat sunt și rezultate mai bune”, spune Antonio Enache, care adaugă la rețeta succesului și un al cincilea ingredient: răbdarea. ”Trebuie să ai și răbdare, pentru că nu se întâmplă peste noapte”, spune acesta.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Nutriționistul de la sala de fitness

Programul Sense4Fit propune un nou concept în domeniul wellness: un pachet integrat de servicii de fitness și nutriție.

”Din prima zi în care oamenii pășesc alături de noi sunt întrebați concret și detaliat care este scopul lor, care este obiectivul lor și care este stilul de viață. Pentru că noi înțelegem că nu doar sportul va fi cel care va face diferența în viața lor, ci un pachet de servicii care înseamnă consultanță nutrițională, motivație, un plan de mese concret, adaptat nevoilor lor, care îi va duce în direcția potrivită”, explică Antonio Enache.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Antonio Enache, Wellness Coach si CEO Sense4Fit

Se spune că suntem ceea ce mâncăm. 70, chiar 80% dintr-un corp sănătos înseamnă o nutriție corectă. Prin urmare, oricât de eficient ar fi un antrenament, dacă atunci când ne întoarcem acasă, spre exemplu, mâncăm cartofi prăjiți, popcorn sau dulciuri în fața televizorului, înseamnă că antrenamentul este de fapt inutil.

”Nu este vorba doar de obiceiuri, ci de ce trebuie să faci bine ca să ai niște rezultate specifice. Antrenorii noștri te ghidează pas cu pas ca tu să ai succes și să ai cele mai bune rezultate. În același timp, dacă vorbim de antrenamentul în sine, el este adaptat nevoii specifice ale fiecărui om care intră în sală. Totul este personalizat și nimic nu seamănă, adică de la o zi la alta antrenamentele sunt diferite, și avem peste 300 de antrenamente diferite într-un an de zile”,

Program de sport și nutriție online

Pachetul de servicii Sense4Fit este disponibil și online. Platforma de fitness Sense4Fit include peste 15 stiluri diferite de antrenamente de fitness, dar pune la dispoziția cursanților și ”propriul nutriționist”, prin recomandări specifice pe partea de nutriție, adaptate scopului individual

Sense4Fit oferă și posibilitate de live streaming, respectiv de antrenamente live de acasă în timp ce antrenorul este în studioul Sense4Fit, iar în curând vor fi disponibile și antrenamente în metaverse, ceea ce înseamnă că, cu ajutorul unor ochelari VR, cursantul urcat pe bicicleta de cycling își va putea vedea antrenorul ”în care și oase” într-o anumită planșă selectată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private