Sari la conținut

Scăpaţi de pistrui cu ajutorul remediilor naturale

Deşi pentru unii prezenţa pistruilor e un „accesoriu” sexy, pentru alţii, micile pete maronii sunt o problemă estetică. Nu trebuie să alergaţi însă la farmacie după creme scumpe, pentru că îi puteţi combate la fel de bine şi mai ieftin cu zeamă de lămâie, miere, castravete, ceapă sau pătrujel.

Ceapă
Dacă vă deranjează mai puţin mirosul decât pistruii, frecaţi-vă zilnic zonele afectate cu o bucată de ceapă (e de preferat să o striviţi în loc să o tăiaţi). Ceapa este bună pentru atenuarea petelor de orice natură de pe ten.

Smântână şi iaurt

Ungeţi-vă tenul cu smântână şi lăsaţi-o pe faţă cel puţin 20 de minute. Nu vă spălaţi cu săpun după aceea, ci îndepărtaţi-o uşor, de preferinţă cu un şerveţel umed sau cu un tampon îmbibat în ceai de pătrunjel, după care aplicaţi o cremă hidratantă.
O altă metodă eficientă de a scăpa treptat de pistrui este de a vă spăla faţa sau demachia cu iaurt.

Lămâie

Sucul de lămâie este alt remediu testat cu succes în îndepărtarea pistruilor. Zeama trebuie să o întindeţi cu degetul pe zonele afectate de pistrui. Petele se vor decolora.

Castravete

Castravetele este şi el un bun „decolorant” al petelor pigmentare şi al pistruilor. Tăiaţi câteva felii de castravete organic şi staţi cu ele pe faţă câte o jumătate de oră seara şi dimineaţa.

Ciuboţica-cucului

Peste o lingură de frunze şi rădăcini de ciuboţica-cucului adaugă o cană de apă. Fierbe amestecul la foc mic timp de cinci minute. Cu lichidul obţinut unge faţa de câteva ori pe zi. Acest remediu este recomandat şi pentru petele pigmentare.

Fragi

Pisează fructele până obţii o pastă şi aplică-o pe faţă timp de 10-15 minute. Se îndepărtează cu apă rece. Masca de fragi se aplică de cel puţin două ori pe săptămână. Pentru a obţine rezultate într-un timp mai scurt, înainte de aplicarea ei, şterge zonele în care ai pistrui cu suc de lămâie.

Coacăze şi lămâie, în amestec

Combină zeamă de lămâie (5 ml) cu suc de coacăze (5 ml), cu suc din frunze de gălbenele (5 ml) şi cu ulei de migdale. Cu amestecul obţinut, unge pielea dimineaţa şi seara. În paralel, zdrobeşte câteva frunze de gălbenele şi aplică seva direct pe piele.

Leuştean

Unul dintre cele mai populare remedii împotriva pistruilor este fiertura de leuştean. Ea se recomandă îndeosebi în cazurile în care pistruiii s-au contopit şi au format pete de dimensiuni mai mari. Peste o lingură de rădăcină şi frunze de leuştean pisate se pune o cană de apă fierbinte şi se lasă la infuzat timp de o oră. Ulterior, amestecul se fierbe zece minute. Timp de două săptămâni, zonele cu probleme se şterg cu amestecul obţinut, de două ori pe zi.

Pătrunjel

Un remediu la fel de bun este pătrunjelul. Se taie mărunt o legătură de pătrunjel şi se acoperă cu un pahar de apă clocotită. Amestecul se infuzează două ore. Se şterg zilnic zonele cu probleme până ce petele se atenuează.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel