joi, octombrie 6, 2022

Poate doar în filme putem vedea cum unele persoane se pot criogena și se trezesc peste 50-100 de ani, atunci când omenirea este schimbată, însă, nu aceasta a fost intenția părinților unei fetițe thailandeze. Fetița a murit pe 8 ianuarie, iar creierul ei a fost criogenat, în speranța că aceasta va putea fi readusă la viață mai târziu, relatează BBC

Firma Alcor este o companie din statul Arizona, care oferă astfel de servicii celor care își doresc.Din cauza stării de sănătate tot mai precare a micuţei Matheryn, procesul de criogenie a început la Bangkok. Un angajat al companiei Alcor a fost de faţă în momentul pronunţării decesului, pentru a începe imediat procesul de „crioprotecţie” a trupului fetiţei thailandeze: îndepărtarea lichidelor corporale şi înlocuirea lor cu substanţe cu rol de antigel, care permit trupului să fie congelat, fără să sufere vătămări grave la nivelul ţesuturilor. După ce sicriul cu trupul criogenat al micuţei a ajuns în Arizona, creierul ei a fost extras şi este în prezent conservat la o temperatură constantă de -196 grade Celsius. Matheryn este cel de-al 134-lea client al companiei Alcor şi, de departe, cel mai tânăr client al firmei americane, conform Mediafax.

Te-ar mai interesa: Atenție la ambalajul de aluminiu! Medicul Adina Al...

Serviciile acestea nu sunt deloc ieftine –  Neurocrioprezervarea costă 80.000 de dolari. Dar, dacă pacienţii doresc un tratament complet pentru corpul lor, costul final este de 220.000 de dolari.

A.

Sursa – Mediafax

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private