luni, septembrie 27, 2021

Cea mai mare spaimă a fiecărui pacient e să stea întins pe masa de operație fără să se poată mișca sau vorbi, dar să simtă fiecare incizie pe care o face chirurgul.

Un studiu recent al Royal College of Anaesthetists (RCoA) și Association of Anaesthetists of Great Britain and Ireland (AAGBI) legat de intervențiile chirurgicale făcute sub anestezie generală scoate în evidență faptul că mai mult de 150 de pacienți au trăit acest coșmar în doar un an.

În cadrul cercetării, medicii anesteziști au fost întrebați în legătură cu numărul pacienților care s-au trezit din anestezie în timpul operației. Rezultatele au arătat că au existat 153 de cazuri de treziri accidentale.

Sara Newton, o britanică de 32 de ani povestește experiența sa traumatizantă din timpul unei operații pe care a suferit-o în 2011. ,,Nu există cuvinte să descriu cum m-am simțit. Simțeam cum mă taie și cum îmi deschid stomacul. Îi puteam auzi pe medici cum vorbesc, dar nu mă puteam mișca, nu puteam nici măcar să clipesc, aș fi vrut să țip dar nu puteam face nimic. Sentimentul de panică era mai puternic decât durerea, chiar credeam că o să mor, spune tânăra. pentru a-și distrage atenția, Sara a început să numere fiecare înțepătură de ac, atunci când medicii îi coseau operația. Când a reușit în sfârșit să vorbească a început să urle incontrolabil și primul lucru pe care l-a rostit a fost ,,Am fost trează, am simțit tot”.

În urma acestei experiențe, femeia a suferit de stres post-traumatic și nu a ieșit din casă timp de 6 luni.

 

Ultimele stiri