Sari la conținut

Schimbare la nivelul pielii care ar putea fi primul semn al cancerului

autoexaminarea sanilor
Sursa foto: Doctorul Zilei
Cancerul de sân este una dintre cele mai întâlnite forme de cancer în rândul femeilor

Luna de conștientizare a cancerului de sân servește drept memento vital atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pentru a rămâne atenți la principalele semne de avertizare ale bolii. Având în vedere că cancerul de sân este cel mai răspândit cancer în rândul femeilor, specialiștii în neglijență clinică de la Higgs LLP profită de această ocazie pentru a sensibiliza publicul cu privire la semnalele de alarmă timpurii, subliniind importanța detectării și acțiunii prompte.

Aceștia oferă, de asemenea, orientări pentru persoanele afectate de un diagnostic greșit. Îngrijorător este faptul că tendințele de căutare online analizate de vulturii legali de la Higgs LLP arată un interes crescut pentru această afecțiune.

Termenul „cancer de sân” a fost căutat pe Google de 1,4 milioane de ori luna trecută, au spus ei, cu „simptome ale cancerului de sân” adunând mai mult de 85 000 de căutări, însoțite de o creștere uluitoare de 200% a întrebărilor de genul „Poți avea cancer de sân fără simptome?”

Clare Langford de la Higgs LLP, autoritate în domeniul neglijenței medicale, a avertizat: „În ceea ce privește cancerul sau orice altă afecțiune care pune viața în pericol, depistarea precoce poate salva vieți. Dacă pacienții simt că ceva nu este în regulă, nu trebuie să ezite niciodată să solicite teste sau asistență medicală. Simptomele nu ar trebui niciodată ignorate și este vital ca atât pacienții, cât și profesioniștii din domeniul sănătății să ia în serios orice îngrijorare pentru a asigura diagnosticarea și îngrijirea în timp util.”

Simptomele de alarmă ale cancerului de sân

Clare a explicat: „Simptomele cancerului de sân variază, dar un simptom mai evident este un nodul sau o umflătură în sân, în partea superioară a pieptului sau la axilă. Schimbarea este, de asemenea, un semnal de alarmă – schimbarea texturii pielii, a culorii sânului sau inversarea mamelonului. Cruste sau secreții în jurul mamelonului pot fi, de asemenea, îngrijorătoare.”

Ea a abordat apoi problema diagnosticului greșit, spunând: „Cancerul de sân este diagnosticat greșit dintr-o serie de motive, inclusiv interpretarea greșită a studiilor de diagnosticare, o întârziere în efectuarea testelor de diagnosticare, un eșec sau o întârziere în consultare sau din cauza unei comunicări greșite. Cancerul de sân poate fi diagnosticat greșit și din cauza faptului că medicii și profesioniștii interpretează greșit cancerul ca fiind un chist sau o mastită. Din păcate, mamografiile nu sunt 100% precise”.

Pe tema drepturilor legale în urma unui diagnostic greșit, Clare a declarat: „Dacă v-ați confruntat cu un diagnostic greșit, ați putea fi eligibil pentru a solicita despăgubiri. Acest lucru este valabil în special în cazul în care diagnosticul eronat a agravat o afecțiune medicală în curs de desfășurare, a întârziat un diagnostic și un tratament corect sau a dus la vătămare sau deces.

„ Medicii au o datorie de îngrijire și, dacă încalcă aceste standarde, acest lucru ar putea fi considerat neglijență. Dacă credeți că ați putea fi o victimă a neglijenței medicale din cauza unui diagnostic greșit, consultați o firmă de avocatură specializată în neglijență medicală, care vă va putea oferi consiliere juridică. Va trebui să aduceți dovezi că un medic și-a încălcat datoria, v-a cauzat un prejudiciu și că acest lucru a dus la pierderi măsurabile.”

Exemplu de cancer mamar diagnosticat greșit

O femeie care inițial a învins cancerul la sân a fost dezamăgită de sistemul medical, ceea ce a condus la un rezultat tragic. Clare a explicat: „Am lucrat la un caz în care o pacientă a fost diagnosticată cu cancer la sân la sfârșitul anilor 1980 și a urmat cu succes un tratament. Cu toate acestea, în 2003, i s-a descoperit o nouă umflătură la sân, iar medicul de familie a trimis-o de urgență la o clinică mamară”.

Ea a continuat să detalieze proasta gestionare: „În ciuda extirpării nodulului, pacienta a continuat să sufere de dureri persistente de spate și de gât, însă testele de monitorizare, inclusiv un RMN și o scanare osoasă, nu au indicat niciun semn de răspândire a cancerului. Ani mai târziu, în 2013, pacienta a revenit la medicul de familie cu dureri de spate și a fost diagnosticată cu o zonă precanceroasă la sân, ceea ce a condus la o mastectomie.”

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel