luni, martie 27, 2023

Fumul degajat de incendiile din Australia a ajuns în stratosferă, din cauza furtunilor puternice și va face înconjurul globului, potrivit NASA.

peste 6,3 milioane de hectare de teren au ars, nenumărați copaci au fost doborâți, iar milioane de animale au murit, din cauza incendiilor din Australia. Zone uriașe din mediul natural al continentului au fost distruse, scrie BBC.

NASA a anunţat că fumul rezultat după incendiile de Anul Nou a traversat America de Sud, unde cerul a devenit ceţos, deplasându-se pănâ pe data de 8 ianuarie pe ”jumătate din suprafaţa Pământului”.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

„Este de aşteptat ca fumul să facă cel puţin un circuit întreg împrejurul globului”, a transmis agenţia spaţială americană.

Cercetătorii au precizat că intensitatea şi mărimea fără precedent a incendiilor au fost exacerbate de schimbările climatice.
NASA a anunţat că incendiile recente au fost atât de mari încât au produs ”un număr neobişnuit” de furtuni. Acestea au trimis fumul în stratosferă, unele dintre ele ajungând la o înălţime de 17.7 km, potrivit Mediafax.

„Odată ajuns în atmosferă, fumul se poate deplasa pe distanţe de mii de km, afectând condiţiile atmosferice la nivelul întregului glob.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Coasta de est a Australiei a fost cuprinsă de sute de incendii de vegetaţie, care au dus la moartea a cel puţin 28 de persoane şi au distrus peste 2.000 de locuinţe.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private