Sari la conținut

Schimbări în sistemul de sănătate! Noi măsuri de evaluare al persoanelor cu handicap

Schimbări în sistemul de sănătate! Camera Deputaților face schimbări în sistemul de sănătate. Noi măsuri de evaluare al persoanelor cu handicap accentuat sau grav.

Persoanele cu handicap grav vor putea fi reevluate periodic la domiciliu, fără a se mai deplasa la comisia de evaluare, așa cum prevedea legea până acum. Camera Deputaților a adoptat o propunere legislativă în acest sens. Evaluarea se va face la domiciliul bolnavului, la cererea acestuia sau a reprezentantului legal, așa cum a precizat una din susținătoarele proiectului, reprezentanta PNL Mara Calista.

Evaluate la domiciliu de către comisia de evaluare

„Nu de puține ori am văzut şi ştim situaţii în care persoane cu dizabilități încadrate în grad de handicap accentuat sau grav au fost puse pe drumuri, au fost aduse cu tărgile, personal, numai să se reînnoiască acele certificate care nu erau acordate cu titlu definitiv. Este vorba doar despre posibilitatea pentru acele persoane care sunt încadrate în grad accentuat sau grav să poată fi evaluate la domiciliu de către comisia de evaluare, pe baza unei programări anterioare, pentru a nu mai pune aceste persoane și așa greu încercate în niște situații și mai sensibile”, a declarat Mara Calista.

Modificare importantă

Deputata UDMR Csép Éva-Andrea a subliniat că este vorba despre o modificare importantă.

„Din anul 2012 deja s-a modificat legea şi acele persoane care au hndicap ireversibil acelea au o permanență deja pe certificatele acestea, așa că vorbim doar de acele cazuri în care trebuie și necesită gradul de handicap o reevaluare periodică și aici se deplasează acasă doar pentru cazurile cu handicap grav, restul se duc în fața comisiei, în unitățile sanitare, care sunt la îndemână a contribuabililor, potrivit RRA.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: