Sari la conținut

Schimbări pe care le întâmpină cuplurile longevive. Știința explică

Există cupluri care sunt împreună de foarte mult timp și s-au schimbat o dată cu trecerea anilor. Știința explică de ce se întâmplă lucrurile astea și care sunt schimbările

1. Tu și partenerul vă dezvotați propriul limbaj

Dacă vreodată ai primit un mesaj de la iubitul tău care nu are un înțeles de sine stătător, dar tu îți dai seama despre ce poate fi vorba atunci înseamnă că v-ați creat propriul limbaj. Psihologii de la Universitatea din Texas spun că lucrurl acesta ajută din punct de vedere platonic și romantic și stabilește o identitate unică între cei doi.

Aceștia mai sunt de părere că în funcție de cât de mult folosește partenerul aceste cuvinte criptate cu atât el este mai fericit în relație.

2. Nu te cenzurezi

În relația cu ceilalți există tendința de auto-cenzuarare – ne gândim de două ori înainte să spunem ceva. Suntem mult mai atenți la cum arătăm, cum vorbim și ce vorbim. Tendința psihologică este să îi mulțumim pe ceilalți adaptându-ne la comportamentul lor.

Când suntem cu partenerul/a nu mai ținem cont de cenzurare. Suntem mult mai deschiși și fluizi în vorbire.

3. Vă asemănați

Psihologii sunt de părere că începem să imităm modelele de vorbire ale partenerului, acolo unde pune punct, unde face pauză de vorbire, involuntar. Ne adaptăm deoarece, dacă stăm foarte mult timp cu o persoană începem să îi copiem din gesturi. Tendința de mimică este pregnată la oameni ca un mecanism de adaptare în societate și de validare din partea celuilalt.

Modul în care cei doi vorbesc la fel arată cât de serioasă este relația lor și cât de fericiți sunt

4.Arătați la fel

Cuplurile longevive încep să semene după un timp deoarece folosesc aceași mușchi ai feței încât se coordonează unul pe altul.

5. Glume de interior

Aveți glume pe care nimeni din afară nu le poate înțelege, asta pentru că aveți micile voastre secrete la care nimeni altcineva nu are acces.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel