duminică, iunie 26, 2022

Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!

Schizofrenia este o tulburare de sănătate mintală care este marcată de iluzii, halucinații, incapacitatea de a simți sau de a emoționa etc.

Dar stigmatizarea, frica, lipsa de conștientizare, dezinformarea și alți factori adversi asociați cu schizofrenia și sănătatea mintală, în general, au dat naștere la diverse mituri despre această tulburare.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Cât de des ați auzit oamenii vorbind despre modul în care persoanele care suferă de schizofrenie aparțin unui azil mintal? Acesta este unul dintre multiplele mituri asociate cu starea de sănătate mintală care trebuie clarificat.

Cum se manifestă schizofrenia

Schizofrenia, între mit și adevăr

Mitul 1: Schizofrenia este pur genetică.

Realitate: Deși este adevărat că a avea un membru al familiei care suferă de schizofrenie poate crește riscul de a dezvolta această afecțiune, genele nu sunt singura cauză a schizofreniei. Diverși alți factori pot fi în joc.

Mitul 2: Schizofrenicii sunt violenți.

Fapt: Nu, nu sunt. Generalizarea impactului afecțiunii asupra fiecărui individ nu este altceva decât ignoranță. Spre deosebire de concepția greșită populară, schizofrenia poate provoca comportament violent la unii indivizi, dar nu este același pentru toată lumea.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Mitul 3: O persoană cu schizofrenie va avea personalități multiple.

Fapt: Absolut nu. Posesiunea de personalități multiple este o consecință a tulburării de identitate disociativă, cunoscută și sub numele de DID. Un individ poate suferi de schizofrenie și DID în același timp, dar schizofrenicul nu trebuie să sufere de DID și invers.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private