vineri, februarie 3, 2023

Scleroza multiplă: boala care distruge sistemul nervos are un nou un tratament „cu eficacitate ridicată, siguranță ridicată și comoditate ridicată”. Despre ce medicament este vorba?

Scleroza multiplă: boala care distruge sistemul nervos are un nou un tratament

Vești bune pentru pacienții diagnosticați cu screloză multiplă. Un medicament inovator pentru reducerea acestei boli.

Nu cu mult timp în urmă, scleroza multiplă a determinat o deteriorare semnificativă a funcțiilor lor fizice și cognitive pentru o proporție semnificativă a pacienților diagnosticați , cu impactul pe care aceasta îl are asupra vieții de zi cu zi. În ultimii ani însă, cercetările au făcut posibilă dezvoltarea unor tratamente capabile să reducă aceste rezultate.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

Acum, compania farmaceutică Bristol Myers Squibb a obținut finanțare de la Sistemul Național de Sănătate pentru medicamentul ozanimod (comercializat sub numele de Zeposia). O opțiune terapeutică pentru pacienții adulți cu scleroză multiplă recidivantă-remisiva (cel mai frecvent tip, care afectează mai mult de 80% din cazuri). Este o formă de imunosupresie capabilă să reducă recăderile cu până la 60% cu siguranță ridicată.

„Eficient, sigur și convenabil”

Acest lucru a fost anunțat miercuri de către companie la o conferință de presă susținută la Madrid.

Aprobarea medicamentului s-a bazat pe datele din două studii clinice de fază 3. În aceste studii, ozanimodul a redus semnificativ recăderile în comparație cu interferonul beta-1a (tratamentul principal actual pentru scleroza multiplă) .

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: „E indicat să vă faceţi o r...

În acest sens, Úrbez a subliniat că este un tratament „cu eficacitate ridicată, siguranță ridicată și comoditate ridicată , deoarece este un medicament oral care se administrează o dată pe zi. Răspunde la recidive și leziuni ale celulelor creierului care duc la declin cognitiv”.

De asemenea, în 2021, Comisia Europeană a aprobat o nouă indicație pentru ozanimod în colita ulceroasă și posibila utilizare a acesteia pentru boala Crohn, o altă patologie mediată imun, este în prezent studiată, potrivit 20minutos.es

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

Tratament de primă linie

După cum a dezvoltat Oreja-Guevara, una dintre caracteristicile care definesc medicamentul este că poate fi utilizat ca tratament de primă linie , cu primul diagnostic al bolii. În acest fel, și având în vedere că în prezent nu există terapii capabile să restabilească leziunile mielinei cauzate de Scleroza Multiplă, Ozanimodul previne în mare măsură progresia bolii către forma ei progresivă secundară.

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private