marți, august 16, 2022

Autoritățile au decis ca școala să se desfășoare fizic, în acest an, indiferent de rata de incidență. Părinții, însă, le solicită autorităților să modifice această decizie, mai ales în contextul pandemic actual, când varianta Delta face tot mai multe victime. 

Federația Națională a Părinților atrage atenția că se înregistrează decese în rândul cadrelor didactice și al copiilor. În acest sens, părinții vor ca elevii să intre din nou în școala online atunci când rata de indicență depășește 6 la mia de locuitori.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

Părinții cer revenirea la școala online

Părinţii le solicită autorităţilor să reintroducă şcoala online atunci când rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, anunță RRA.

Apelul vine în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus în şcoli. În prezent, închiderea şcolilor nu mai este cuplată cu numărul de cazuri dintr-o localitate.

sănătatea emoțională a copiilor

Printr-un document trimis astăzi Ministerelor Educației și al Sănătății, Federația Națională a Părinților atrage atenția că se înregistrează decese în rândul cadrelor didactice și al copiilor, că secțiile de terapie intensivă sunt pline și că, în aceste condiții, deși a susținut mereu școala cu prezență fizică, nu trebuie pusă în pericol sănătatea elevilor și a profesorilor.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Părinții spun că în prezent sunt deja peste 17.000 de elevi și personal din educație confirmați cu COVID-19.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, cele două ministere au uimit ordinul comun care decupla scenariile de funcționare a școlilor de pragul de contaminare cu COVID-19 de 6 la mie.

Potrivit prevederii aplicate în ultimele cinci zile, o școală sau o grădiniță se închide și trece la învățământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private