luni, martie 20, 2023

Școlile și spitalele, evaluate. Ce măsuri iau instituțiile: „Trebuie să ne focusăm foarte mult pe, în special, clădirile cu risc seismic

Şcolile şi spitalele din ţară sunt evaluate în această perioadă în ceea ce priveşte vulnerabilitatea în caz de cutremur. Acolo unde va fi cazul, clădirile vor fi reabilitate şi modernizate, dar asta după ce vor fi găsite şi sursele de finanţare, a transmis Din Vrancea,  principala zonă seismică a ţării, corespondentul RRA, Gabriel Sava.

Te-ar mai interesa: Un fost politician s-a infectat cu 4 bacterii noso...

O școală in Adjud a fost inclusă pe lista clădirilor cu risc seismic de gradul 1 şi alte trei unități de învățământ, o școală și două grădinițe, se află deja în reabilitare.

Pentru a determina care sunt unitățile de învățământ, dar și cele spitalicești cu probleme, primăriile au fost solicitate să pună la dispoziție documente pentru a putea determina riscul seismic.

Mai mult, prefectul Nicușor Halici a solicitat ca instituțiile să desemneze un responsabil care să urmărească comportarea în exploatare a clădirilor.

„Trebuie să ne focusăm foarte mult pe, în special, clădirile cu risc seismic şi aici am început să vedem ce s-a întâmplat în ultima perioadă și ce au făcut sau cât au implementat autoritățile locale raportat la aceste clădiri de grad seismic sau de risc seismic 1 sau 2”, a adăugat Nicuşor Halici.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui fost preot despre postul zilelor noas...

Cristian Prescornițoiu, inspector-șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea, spune că „0 adresă în acest sens a plecat către UAT-uri, prin care le solicităm, deocamdată, o inventariere a clădirilor de învățământ și spitalicești, cu prioritate a celor construite înainte de 1978”.

Așadar, vrancea este principala zonă seismică a țării și cea care a generat, de-a lungul timpului, cele mai multe cutremure de peste 6 grade pe scara Rihter.

Te-ar mai interesa: Oboseală psihică: Care sunt semnele care necesită ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private