Sari la conținut

Scrisoare pentru PAPA lăsată de primarul Kievului: „Este esenţială pentru a salva vieţi”

După invazia Rusiei în Ucraina, Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a trimis papei Francisc o scrisoare. Acesta îl roagă să viziteze oraşul în aceste momente de restrişte sau să trimită populaţiei un mesaj prin videoconferinţă.

„Credem că prezenţa fizică a liderilor religioşi în Kiev este esenţială pentru a salva vieţi şi a netezi calea spre pace, în ţara noastră, şi în alte locuri”, notează primarul în această scrisoare, a cărei primire a fost confirmată de nunţiul (ambasadorul la Vatican), Visvaldas Kulbokas, potrivit reuters.com.

Primarul Kievului: Prezenţa liderilor religioşi este esenţială pentru a salva vieţi

Klitschko precizează că va oferi Suveranului Pontif sprijinul necesar pentru a efectua această călătorie, şi în caz în care nu este posibil papa „ar putea participa la o videoconferinţă comună, înregistrată sau difuzată în direct, şi se vor face eforturi ca şi preşedintele Zelenski să participe” la aceasta.

Citeste si:

Facem apel la dumneavoastră ca lider spiritual, să vă exprimaţi compasiunea, să vă alăturaţi poporului ucrainean şi să difuzaţi în comun un apel la pace”, subliniază primarul capitalei ucrainene asediată de trupele ruseşti.

Va accepta Papa propunerea primarului din Kiev?

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a confirmat că papa a primit scrisoarea de la Vitali Klitschko, dar nu a precizat dacă a acceptat invitaţia.

„Sfântul Părinte a primit scrisoarea de la primarul capitalei ucrainene şi este aproape de suferinţele acestui oraş, de cei rămaşi acolo, de cei care au fost nevoiţi să fugă şi de cei chemaţi să o administreze. Se roagă la Dumnezeu pentru a-i proteja de violenţe”, transmite într-un comunicat Matteo Bruni.

Papa Francisc a lansat numeroase apeluri la pace de la începerea războiului şi la încetarea atacurilor.

La rugăciunea Angelus, papa a cerut să fie oprit „masacrul” comis în Ucraina după invazia Rusiei, pe care a numit-o „o agresiune armată inacceptabilă”.

Recent, Anna Safroncik, o celebră actriță și fotomodel din Italia, născută în Kiev, a dezvăluit că Papa Francisc este persoana care l-ar putea opri pe Vladimir Putin.

„Kiev este orașul meu. Pe fațada casei în care am copilărit erau două cuvinte: pace și libertate. Astăzi oamenii mei nu mai știu care este primul și sunt pe cale să-l piardă și pe al doilea”, a debutat Safroncik la emisiunea Italia 1.

Actrița a ținut să răspundă criticilor care s-au răspândit la adresa ucrainenilor în ultimele zile, afirmând:

“Nu suntem neo-naziști, am trăit foamea, am crezut într-o lume liberă, dar cineva a inversat cursul istoriei. Kievul este astăzi capitala lumii libere și trebuie apărat ca simbol a tot ceea ce s-a cucerit prin democrație”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.