Categories: Ştiri sănătate

Scurgere de informații confidențiale în atacul cibernetic suferit de Agenția Europeană a Medicamentului. Ce s-a aflat despre vaccinul anti-COVID de la Moderna?

În urma unui atac cibernetic asupra Agenției Europene a Medicamentului (EMA), au fost dezvăluite informații confidențiale despre vaccinul anti-COVID produs de compania farmaceutică Moderna. Documentele divulgate au oferit o nouă perspectivă în privința procesului de imunizare.

Potrivit Reuters, compania farmaceutică Moderna a fost informată recent de Agenția Europeană a Medicamentului că anumite informații confidențiale au fost dezvăluite în urma unui atac cibernetic. Acestea includ acte referitoare la înțelegerile făcute între cele două părți, în vederea întocmirii unui contract de achiziționare a produsului farmaceutic.

Aceste documente, accesate în mod ilegal, au dezvăluit acordul făcut de Uniunea Europeană și compania farmaceutică Moderna.

Agenția Europeană a Medicamentului, resposabilă pentru evaluarea medicamentelor și vaccinurilor în Uniunea Europeană, a declarat recent că au fost supuși unui atac cibernetic. Acesta a facilitat scurgerea informațiilor confidențiale  privitoare la dezvoltarea vaccinului Pfizer-BioNTech. Nu se știe exact în ce măsură au fost divulgate datele despre formula și eficiența vaccinului.

Compania farmaceutică Moderna a clarificat situația riscantă. Oficialii au declarat că documentele trimise către Uniunea Europeană nu includeau date personale despre participanții studiilor. Până în acest moment, niciun participant nu a fost identificat în urma dezvăluirii informațiilor.

Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentului continuă demersurile pentru aprobarea de urgență a vaccinului anti-COVID.

Potrivit Reuters, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va organiza o ședință pe 21 decembrie 2020, pentru a evalua posibilitatea autorizării de urgență a vaccinului anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech. Inițial, această întrunire realizată de Uniunea Europeană ar fi avut loc mai târziu, pe 29 decembrie.

Creșterea incidenței de infectare și impunerea măsurilor fără precedent au pus presiune pe Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea aprobării vaccinului.
Inițial, EMA a programat aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe data de 29 decembrie 2020, în timp ce întâlnirea pentru evaluarea vaccinului de la Moderna ar fi avut loc pe 12 ianuarie. Ambele companii farmaceutice au raportat o rată de eficiență de peste 90%, neașteptat de mare.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: