joi, iunie 1, 2023

În timp ce autoritățile se pregătesc pentru procesul de imunizare, la nivel mondial, specialiștii evaluează ce implică vaccinurile anti-Covid-19 și efectele secundare care pot să le însoțească. Iată ce implică imunizarea impotriva noului coronavirus și care sunt riscurile!

În urma unei întâliniri convocate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, SUA, experții din domeniul medical relevă ce implică vaccinurile anti-Covid-19 și efectele secundare. Potrivit WebMD, vaccinul poate provoca diverse reacții, acestea manifestându-se diferit în funcție de persoană.

”Acestea sunt răspunsuri imune, așa că dacă simți ceva anume după vaccinare, ar trebui să te aștepți la asta. Și dacă se întamplă, este normal să simți un disconfort la nivelul brațului sau să manifești oboseală. De asemenea, poți avea dureri la nivelul întregului corp sau chiar febră”, a susținut Patricia Stinchfield, cadru al Spitalului de Copii din Minnesota.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

Specialiștii implicați în procesul propriu-zis de imunizare ar trebui să fie pregătiți și să comunice clar probabilitatea efectelor adverse.

Scopul vaccinurilor este acela de a induce un răspuns imun la un anumit agent patogen. Din acest motiv, în urma vaccinurilor, pot apărea simptome asemănătoare cu cele de gripă. Acestea includ durerile de cap, dureri la nivelul întregului corp sau febră.

În urma testelor efectuate de Moderna, Pfizer și AstraZeneca, o parte din voluntari au raportat efecte adverse după vaccinare. Acestea sunt asemănătoare cu simptomele de gripă, iar specialiștii se îngrijorează că persoanele vor refuza vaccinul din această cauză.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Astfel, Paul Hunter, specialist in cadrul departamentului de sănătate Milwaukee, SUA, susține că mărturiile primelor persoane vaccinate vor fi cruciale pentru influențarea pozitivă a populației.

„Persoanele care preferă să se vaccineze curând, cât mai repede, vor fi de mare ajutor pentru toți ceilalți. Cred că va trebui să le onorăm alegerea, deoarece prin ei vom ști cum se simte să te vaccinezi. De asemenea, consider că aceste persoane vor fi cadrele medicale, întrucât vor beneficia în mod difect de eficiența vaccinului”, a declarat Paul Hunter în timpul întâlnirii.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private