luni, iulie 6, 2020

Alexandra Postelnicu

Agenţiile de recrutare din China au început să publice anunţuri privind recrutarea de tinere mame care şi-au pierdut pruncii pe care nu au apucat să-i alăpteze. Cu toate acestea, nu este vorba de a le recruta pentru a alăpta nou-născuţi pe care mamele lor naturale nu-i pot alăpta, dintr-un motiv sau altul, ci pentru alăptarea de oameni bogaţi, dispuşi să plătească pentru aceasta chiar câte 2.000-3.000 de dolari, după cum relatează publicaţia Southern Metropolis Daily, citată Agerpres.

Citește și:

Bogătaşi din Shenzhen şi din alte oraşe din sudul Chinei au început “să dea în mintea copiilor” unul câte unul, după ce într-un ziar local a apărut o ştire în care se spunea că laptele matern contribuie la diminuarea stresului şi la îmbunătăţirea generală a stării de sănătate. Cum şi cât de mult să consumi – este deja o chestiune de gust.

“Unii din clienţii noştri îşi instalează câte o femeie la domiciliu pentru a avea mereu lapte proaspăt la dispoziţie”, a declarat ziarului amintit o reprezentantă a Xinxinyu Household Service Company.

Citește și:

Chiar unul din clienţi confirmă popularitatea alăptatului printre oamenii bogaţi chinezi.”Mulţi dintre prietenii mei consumă lapte matern şi sunt gata să plătească pentru aceasta şi câte 10.000-20.000 de yuani” (2.000-3.000 de dolari), spune el, adăugând că a angaja o mamă în acest sens nu este nicio problemă.

Angajarea de către adulţi de mame care alăptează este o formă de exploatare sexuală, consideră unii experţi, dar oficiali din poliţia din Shenzhen susţin că este extrem de dificil de demonstrat intenţia penală în acest caz.

Parteneri