sâmbătă, mai 28, 2022

Se caută voluntari!  Universitatea Oxford, cea mai veche universitate din lumea anglofonă, a anunțat că vor lupta până la capăt în lupta cu epidemia. Vor să producă un vaccinuri mai eficiente, iar pentru asta, oamenii de știință apelează la națiune: se caută oameni care să se infecteze deliberat în numele științei, informează Reuters.

Potrivit presei internaționale, studiul a fost lansat în aprilie anul trecut, la trei luni după ce Mare Britanie a devenit prima ţară care a autorizat realizarea unor studii pe oameni referitoare la COVID-19. Studiile acestea mai sunt cunoscute şi sub denumirea de „studii controlate privind infectarea umană”.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Prima fază a cercetării, care se află încă în desfăşurare, se concentrează asupra stabilirii încărcăturii virale necesare pentru declanşarea unei infecţii, în timp ce a doua fază va avea drept obiectiv stabilirea răspunsului imunitar necesar pentru a evita infectarea, a precizat marţi universitatea britanică într-un comunicat.

Cercetătorii sunt aproape de a stabili încărcătura virală minimă care ar garanta că jumătate dintre persoanele expuse dezvoltă forme asimptomatice sau uşoare de COVID-19.

Voluntarii se infecteză deliberat în numele științei

Experții intenţionează să îi expună apoi pe voluntari la o cantitate similară din varianta originală a virusului pentru a determina nivelurile de anticorpi sau de celule T imunitare care sunt necesare pentru a combate infectarea.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

„Acesta va fi răspunsul imunitar pe care va trebui apoi să îl inducem printr-un nou vaccin”, a spus Helen McShane, profesoară de vaccinologie la Universitatea Oxford şi cercetătoare principală în cadrul studiului.

Cercetările vor ajuta ca dezvoltarea viitoare a vaccinurilor să devină mai rapidă şi mai eficientă, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, imunologi din diverse părţi ale globului au încercat să identifice reacţia imunitară pe care un vaccin trebuie să o producă astfel încât să protejeze împotriva bolii, cunoscută sub denumirea de corelaţie imună pentru protecţie. Odată descoperită, nevoia realizării unor studii clinice în domeniul vaccinării de masă este redusă foarte mult.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Un aspect negativ este riscul de îmbolnăvire gravă a voluntarilor

Oamenii de ştiinţă au folosit studiile clinice pe oameni timp de decenii pentru a dezvolta tratamente împotriva multor boli infecţioase, dar aceasta este prima astfel de cercetare în cazul COVID-19.

Un aspect negativ este riscul de îmbolnăvire gravă a voluntarilor care contractează boala, însă universitatea ia măsurile necesare.

Participanţii trebuie să aibă o stare bună de sănătate şi să aibă vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Ei vor rămâne în carantină timp de cel puţin 17 zile, iar cei care vor dezvolta simptome vor primi tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali Ronapreve, produs de Regeneron.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private