marți, ianuarie 19, 2021
Virgil Munteanu

În jur de 200 de copii sunt tratati anual in Sectia de Terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Marie Curie.

Alti 200 de copii, din pacate, nu pot fi primiti si ajutati in aceasta sectie care este, de departe, cea mai buna din tara… Motivul? Lipsa spatiului… Pur si simplu, nu e loc pentru toti copiii pe care medicii de la Marie Curie ar vrea si-ar putea sa-i ajute, cu toate ca, in cea mai mare parte a timpului, in sectie sunt mult mai multe patuturi decat ar trebui sa fie, iar mamele abia daca au loc sa se aseze in timp ce alapteaza…

Asociatia Inima Copiilor construieste o noua Sectie de Terapie intensiva pentru nou-nascutii de la Marie Curie.

Constructia sectiei noi a inceput in toamna trecuta: pe terenul din spatele actualului spital, Inima Copiilor ridica un corp nou, cu 4 niveluri, in total aproape 1.600 de metri patrati, care va respecta cele mai noi recomandari medicale si va putea primi 27 de copii in conditii sigure (sterilitate, climatizare, instalatii performante, monitorizare permanenta, sistem de telemedicina). Fiecare copil va fi tratat intr-un spatiu separat, sigur si prietenos, atat pentru bebelus, cat si pentru parintii, a caror prezenta este foarte importanta pentru evolutia nou-nascutului in primele zile si saptamani de viata.

Santierul creste vazand cu ochii – dar mai e de lucru si mai e nevoie de multi bani pentru ca sa putem vedea sectia deschisa si ajutand primii pacienti chiar la sfarsitul verii care vine, cum si-au propus cei de la Asociatie.

 

Vrei sa ajuti si tu?

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit! E simplu si nu te costa nimic: sunt 2% din impozitul pe care deja l-ai platit la stat anul trecut.

Nu e deloc asa de complicat cum crezi – pe http://www.inimacopiilor.ro gasesti formularele precompletate si toate detaliile. Iar daca te gandesti ca tu nu castigi prea mult, iar 2% din impozitul tau nu inseamna mare lucru, sa stii ca nu e asa: tot ce-a facut Inima Copiilor de-a lungul anilor pentru Spitalul Marie Curie si copiii bolnavi de inima (dar nu doar pentru ei) a aratat un lucru – nicio suma nu e prea mica si fiecare leu conteaza. Cu adevarat, gestul tau – chiar si daca esti cel mai mic contribuabil! – poate contribui direct la salvarea vietii unui copil. Sau a mai multora…

“Vrem sa facem cea buna sectie de terapie intensiva nou-nascuti din Sud-Estul Europei. Nu e o chestiune de mandrie, ci una de nevoie: copiii care se nasc cu probleme merita aceasta sansa sa se faca bine si sa creasca mari si sanatosi!” a spus Alex Popa, Presedintele Asociatiei Inima Copiilor)