Sari la conținut

Se dau mai mulţi bani de la stat! Decizie oficială pentru mamele din România!

indemnizatii mai mari pentru mame
Sursa foto: Unsplash
indemnizatii mai mari pentru mamele din România

 

Anunț oficial pentru mamele din România! Indemnizația pentru mamele de gemeni și tripleți va fi mai mare decât salariul pe care l-au primit înainte de naștere. Pentru fiecare copil, Executivul asigură suplimentar 50% din salariul mediu pe economie. Inclusiv adoptatorii care vor beneficia de majorare.

Față de salariul mediu pe economie de 6.000 de lei, o mamă cu copii va primi o indemnizație de 5.100 de lei ca până acum. Schimbări sunt în curs pentru mamele de gemeni, care vor avea mai multe venituri decât au primit în timp ce lucrau. Pentru ei, indemnizația crește cu 50% și ajunge la 7.650 de lei.

Mamele cu 3 copii vor primi cea mai mare subvenție

Pentru ei, suma s-a dublat și a ajuns la peste 10.000 de lei pe lună. Crește și plafonul de impozitare, iar alocațiile de până la 10.512 lei nu vor fi impozitate de stat.

Veniturile nu se vor majora doar pentru părinţii de gemeni sau tripleţi. Bani în plus vor primi şi mamele care nasc al doilea copil în timp ce primesc deja indemnizaţie pentru creşterea primului nou-născut. Şi nu numai…

Raul Giuglea, purtător de cuvânt al Ministerului Muncii: spune că „părintii care înfiază copii vor avea parte de aceleaşi beneficii. Dacă ar putea să înfieze mai multi copii si indemnizatia lor va creşte ca si cand ar fi vorba despre gemeni, tripleţi sau multipleţi”.

Părinţii nu trebuie să depună documente noi. De toate actele se va ocupa Agenția Națională pentru Plăți.

Natalia Intotero, ministrul Familiei, vorbește despre solicitările din partea familiilor, în special din partea tinerilor care îşi doresc un copil.

„Primesc foarte multe solicitări din partea familiilor, în special din partea tinerilor care îşi doresc să fie susţinuţi pentru a avea un copil şi pentru a-l putea creşte în condiţii decente.”

Dan Petre, sociolog, a adăugat: „Întotdeauna există o legătură foarte strânsă între condiţiile economice şi apariţia copilului. Un copil reprezintă întotdeauna un tip de investiţie şi un efort financiar din partea familiei.”

În localitatea Sângeorgiu de Mureş pare că oamenii nu ţin cont de venituri. Aici se nasc cei mai mulţi gemeni şi tripleţi din toată ţara.

„Ca mamă de gemeni recunosc că a fost greu. Cheltuielile sunt foarte mari, astronomice aş zice. În momentul în care ai mai mult de doi copii, 3, 4, să fii părinte este un job full time”.

Un job de care tinerii de la noi pare că se feresc. Vârsta medie la care românii fac primul copil a crescut. Femeile nasc la 28 de ani, cu 5 ani mai târziu faţă de acum 16 ani. Bărbaţii amână momentul şi mai mult, până la 34 de ani, potrivit observatornews.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel