Sari la conținut

Se dau noi tichete sociale de Paște. Când se depun cererile

Voucher social 2024: 6 tranșe
Sursă foto: News Week
Voucher social 2024

Tichete sociale de Paște 2024 destinate pensionarilor cu venituri modeste. Câți bani se vor pune pe card în perioada Paștelui, o veste bună pentru pensionarii români cu venituri mici, care mai primesc bani de la primării, în plus față de voucherele de 250 de lei pentru alimente și 750 de lei pentru facturi.

În municipiul Slatina va demara cel de-al 16-lea sezon al tichetelor sociale, acestea urmând să fie distribuite cu ocazia sărbătorilor pascale din 2024. Persoanele eligibile din Slatina pot depune cererile în perioada 19 februarie – 15 martie în cele nouă puncte din municipiu amenajate în sezonul trecut.

Cine sunt românii care vor primi tichete alimentare de Paște?

Vor beneficia de aceste ajutoare pensionarii cu venituri mici, persoanele cu dizabilități și cei fără adăpost. Cu aceste tichete, oamenii își vor putea achiziționa alimente, haine sau produse de igienă.

A fost deja demarată campania de înscriere pentru acordarea tichetelor de Paște. La Slatina, Direcția de Asistență Socială a comunicat că și în acest an vor fi oferite acest tip de ajutoare pentru persoanele vulnerabile.

„În perioada 19 februarie 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost”, a explicat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Potrivit reprezentanților Departamentului de Asistență Socială, cetățenii beneficiari trebuie să acorde o atenție deosebită actelor depuse. În ceea ce privește condițiile care trebuie îndeplinite pentru acordarea tichetelor sociale, acestea sunt aceleași.

Potrivit Primăriei Slatina, pot beneficia de aceste tichete sociale următoarele categorii:

-persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;

-pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.400 lei/lună;

-beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale care nu au calitatea de pensionari, ale căror venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 1400 lei/luna.

-pentru persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată;

-persoane peste 65 ani (împliniți la data solicitării) beneficiare de venit minim de incluziune.

Acordarea tichetelor sociale se va face pe bază de cerere scrisă (tip) distribuită gratuit, însoțită de fotocopii ale următoarelor documente:

1.Pentru persoane cu handicap grav/accentuat/mediu:

  • act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă;
  • certificat de încadrare în grad de handicap grav / accentuat / mediu.

2.Pentru pensionari și beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale:

  • act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă.
  • cupoane / decizii pensie, indemnizatii speciale / alte documente de venituri din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii.

3.Pentru persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată:

  • act de identitate al solicitantului și al reprezentantului legal al acestuia, după caz.

4.Pentru persoane peste 65 ani (împliniți la data solicitării) beneficiare de venit minim de incluziune:

  • act de identitate al solicitantului și al reprezentantului legal al acestuia, după caz.

Notă: Pentru categoriile prevăzute la pozițiile 3 și 4, certificarea apartenenței la grupul țintă se face de către Direcția de Asistență Socială Slatina.

Tichetele sociale, în valoare de 150 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. De menționat că tichetele sociale (150 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române.

Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, sunt amenajate nouă puncte de lucru unde se distribuie și se primesc cereri pentru acordarea tichetelor sociale, după cum urmează:

a) Primăria municipiului Slatina – 3 puncte de primire:
‐ sediul central: str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1;
‐ Direcția Generala Economică: str. Toamnei, nr. 6;
‐ Direcția Administrare Patrimoniu: str. Unirii, nr. 2B

b) Direcția de Asistență Socială Slatina – 3 puncte de primire:

-sediu central – str. Frații Buzești, nr. 6;

-Centrul Comunitar de Asistenţă Medico-Socială: str. Nicolae Bălcescu, nr. 22.

-Clubul Pensionarilor: str. Victoriei;

c) Centrul „Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie Slatina” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – 1 punct de primire: str. Centura Basarabilor (Progresul);

d) Compania de Apă Olt – 1 punct de primire: Casieria din str. Artileriei, nr. 2;

e) Loctrans – 1 punct de primire:Casieria din b-dul A.I. Cuza.

Cererea pentru acordarea Tichetelor Sociale va fi disponibilă gratuit la cele nouă puncte publice mai sus-menționate, dar ea poate fi descărcată direct și de pe site-ul Primăriei Slatina – www.primariaslatina.ro și transmisă prin mijloace electronice la adresa office@das-slatina.ro, cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele prevăzute mai sus, scrie RTV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel