Sari la conținut

„Se pot corecta ridurile din jurul buzelor cu botox?”

Vă răspunde DUMITRU TOTIR, medic primar chirurgie plastică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti

Crina: Am observat că mi-au apărut nişte riduri pornind din zona nărilor şi până în dreptul buzelor. În ce măsură se pot corecta acestea cu injecţ ii botox? Ce riscuri există? Cât costă o astfel de intervenţie şi cât durează?

Aceste riduri nu se corectează cu toxina botulinică, ci prin tehnici de umplere, cu acid hialuronic sau orice
altă substanţă biocompatibilă şi indicată pentru acest tratament. Intervenţia se mai poate face cu transfer autolog de grăsime (cu grăsime proprie) care se recoltează dintr-o altă regiune a corpului. Ambele intervenţii trebuie repetate de 2-3 ori pentru a obţine rezultate definitive. În cazul acidului hialuronic, repetarea tratamentului diferă de la produs la produs şi se face de la şase luni la un an. În ceea ce priveşte riscurile, pot apărea denivelări dacă resorbţia este asimetrică, dar acest lucru se întâmplă în puţine cazuri. Intervenţiile costă între 200 şi 400 de euro, iar durata acestora este de maximum o jumătate de oră. Este nevoie de anestezie locală.

Citeste si:
  • Aşteptăm întrebările dumneavoastră la adresa doctor@evz.ro sau telefonic la numărul 021/202.20.44.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.