vineri, martie 24, 2023

Se prelungesc restricțiile. Înainte de începerea ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, Prefectul Capitalei, Alin Stoica a menționat măsurile de restricție și în ce vor consta ele.

„Astăzi vom avea ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. În pregătirea ședinței am cerut de la toate enitățile membre în acest comitet puncte de vedere. Punctele de vedere comune sunt că vom prelungi măsurile care sunt și astăzi în vigoare. Nu avem de gând să introducem alte măsuri.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

Vom intensifica controalele, avem propuneri în acest sens. Vom monitoriza cu atenție mare situația. Este destul de delicată, suntem înconjurați de carantină în județul Ilfov. Majoritatea localităților au intrat acolo. Județul Ilfov a cerut sprijinul Poliției Capitalei pentru organizarea filtrelor între Ilfov și București. Este o activitate destul de intensă și necesită forțe multe.

Sunt în constantă legătură cu autoritățile sanitare și dacă ne vor semnala că trebuie să introducem și alte măsuri, sigur că o vom face”, a declarat Alin Stoica, Prefectul Capitalei.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu natural împotriva herpesului. ...

Ce măsuri de restricție se vor lua în cazul în care rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori?

„Prima măsură pe ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății este că nu se vor mai face cursuri cu copiii. Cum am văzut și în alte localități, în momentul în care se trece de 6, regula este că autoritățile sanitare propun și măsura carantinării”.

Despre acțiunile de control, prefectul a precizat că sunt organizate în comun cu mai multe entități.

“Poliție, jandarmerie, DSP, ITM. Aceste echipe urmăresc în primul rând zonele aglomerate și conformarea populației. S-a constatat că în zonele în care populația se conformează voluntar acestor măsuri, situația este ținută în general sub control. Acolo nu ne interesează neapărat amenzile, ci avertizarea populației că trebuie să respecte măsurile”, a mai spus Stoica.

Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...

Despre carantinarea individuală a sectoarelor, el a afirmat: “Nu cred că este o măsură eficientă. Un oraș nu poți să-l carantinezi pe bucățele. E imposibil”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private