joi, ianuarie 28, 2021

În timpul unei conferințe de presă, Klaus Iohannis a fost întrebat care este părerea sa personală despre vaccin și dacă va urma să se vaccineze. Iată ce alegere a luat președintele României și ce influență are acest lucru asupra românilor!

Potrivit Digi24, în cadrul unei conferințe de presă, Klaus Iohannis a declarat în mod public că se va vaccina împotriva Covid-19. Se pare că acesta este modul în care președintele susține siguranța procesului de imunizare și speră ca acțiunea lui să încurajeze toți românii să se vaccineze.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a precizat Iohannis, conform Digi24.

Dezinformarea a afectat populația în privința încrederii în vaccin. Recent, Klaus Iohannis a organizat o întâlnire în care s-au stabilit pașii campaniei de vaccinare. Președintele a declarat că va exista și o echipă de comunicare ce va avea un scop informativ. Astfel, românii vor avea toate informațiile la dispoziție înainte de a face o alegere.

Până în acest moment, Uniunea Europeană a încheiat contracte cu 6 furnizori. Comisia Europeană așteaptă aprobarea și distribuirea vaccinurilor de la AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech, CureVac și Moderna.

Mai mult de atât, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că vaccinurile pot fi aprobate până la sfârșitul anului 2020, conform euronews.com.

”Dacă procedurile vor decurge conform înțelegerilor, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea oferi companiilor Pfizer/BioNTech și Moderna autorizația de vânzare a vaccinurilor în a doua jumătate a lunii decembrie”, a susținut Ursula von der Leyen.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis a declarat că, în România, primele doze de vaccin vor ajunge, cel mai probabil, la începutul anului 2021. Acestea vor fi destinate cadrelor medicale și personalului din domenii esențiale. Acestea includ educația, transporturile și furnizarea de energie și alimente.