marți, ianuarie 31, 2023

Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul sănătos de sărbători.  Medicul nutriționist a făcut o ”strategie culinară pentru Sărbători”. Aceasta explică ce alimente sunt o sursă de grăsimi sănătoasă.

Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, a făcut o analiză concretă a conținutului de acizi grași din slănina porcului de Mangalița

Slănina de porc, „o sursă de grăsime sănătoasă”


”Somonul cu picioare e… porcul de Mangalița. Iată o analiză concretă a conținutului de acizi grași din slănina acestui animal. Puteți vedea cu surprindere că procentul de grasimi mono- și poli-nesaturate depășește cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline și de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Și de sezon”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Ce boli ascunde un metabolism lent? Semnele la car...

Mihaela Bilic: NU mânca din toate la o singură masă

Nu mâncați toate preparatele pe care le avem acasă la o singură masă, este sfatul medicului nutriționist.

”Puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii”, spune Mihaela Bilic.

Pauze alimentare de 2-3 ore, timp în care e recomandat să facem mișcare.

”Faceți pauze de 2-3 ore între mese, să încercați să ieșiți la aer liber și să faceți puțină mișcare – preparatele culinare sunt cu atât mai gustoase cu cât ne este mai foame. Dacă anticipați un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă ca să lăsați loc pentru ospățul ce va urma. Piftia este și ea un fel dietetic de mâncare, care ține de foame cu puține calorii”, mai spune nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Privitul la lumânare timp de 10 minute te scapă de...

Lista neagră de sărbători

Cozonacul și turta dulce. Sunt ”mai puțin periculoase pentru siluetă decât prăjiturile și torturile. Cozonacul este mai degrabă o pâine dulce și cu cat e mai pufos, cu atât e mai dietetic. Atenție, umplutura de nucă și zahăr poate dubla conținutul de calorii, deci păstrați proporțiile corecte”.

2 pahare de apă pentru fiecare pahar de vin

Alcoolul are un aport caloric foarte ridicat și deshidratează. Tocmai de aceea e foarte importantă cantitatea și să beți multă apă după.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri tulburătoare despre Zoia Ceaușescu: ...

Recomandarea Mihaelei Bilic este să ”consumați 2 pahare de apă pentru fiecare pahar de vin, în felul acesta ajutați ficatul să elimine alcoolul din circulație. Iar dacă ați exagerat cu cantitatea, tot hidratarea rezolvă mahmureala de a 2-a zi, adică apă, cafea, ciorbă sau zeamă de varză”, a mai completat Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private