Sari la conținut

Secretele nutritionistilor pe care trebuie sa le afli si tu!

Nutritionistii sunt cei care cunosc toate secretele unei alimentatii corecte care asigura deopotriva o sanatate de fier si o silueta de invidiat, daca asociem si exercitiile fizice regulate.

Iata sase secrete ale nutritionistilor pe care trebuie sa le afli si tu si pe care ai fi indicat sa le aplici zi de zi!

1. Cantitatea de mancare – oamenii sunt tot mai preocupati de ce mananca incat trec cu vederea si faptul ca mai conteaza si cantitatea de mancare ingerata zilnic. Spre exemplu, este foarte sanatos sa mananci seminte, nuci in fiecare zi, dar nu poti manca o punga intreaga, acestea trebuind sa se limiteze cantitativ la 30-50-70 de grame. Cel mai simplu sa masori cate seminte si nuci ai nevoie pe zi este prin a-ti folosi propria mana: cate iti incap in pumn, atatea este recomandat sa mananci.

2. Carbohidratii nu trebuie evitati – in ultimii ani s-a pornit o adevarata „campanie anti-carbo”, insa nu toti carbohidratii sunt nesanatosi, nu toti ingrasa daca sunt consumati in cantitati moderate. Carbohidratii din produsele bogate in fibre, cum sunt cele din cereale integrale, ofera organismului energia de care are nevoie, contin fitonutrienti care protejeaza de anumite boli si contribuie si la reglarea glicemiei. Asadar, nu evitati carbohidratii sanatosi!

3. Ce poti manca fara nicio retinere cantitativa – daca toate bauturile si produsele alimentare trebuie sa le limitezi cantitativ, exista anumite produse pe care le poti consuma fara nicio retinere. Este vorba de ierburi si de condimentele care dau gust mancarurilor, dar si iaurturilor, spre exemplu. Singurele condimente care trebuie limitate in alimentatie sunt sarea si cele iuti, acestea din urma doar in cazul persoanelor cu colonul sensibil. In rest, totul la liber dupa propriul gust!

4. Obiceiul care dauneaza cel mai mult alimentatiei – „ciugulitul” este cel mai prost obicei alimentar pe care prea multe persoane il au. Kathy McManus, director al departamentului de nutritie din cadrul Spitalului Brigham din Boston (SUA), atrage atentia ca cel putin 25% din aportul caloric zilnic vine din „ciugulit”. Atentie! Ciugulitul nu inseamna gustare, ci acele momente in care dam iama in fel de fel de produse nesanatoase (nachos cu branza, chipsuri, biscuiti, covrigei, etc).
Citeste continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel