vineri, mai 20, 2022

Secretele profesioniștilor în curățenie. Zece greşeli de evitat. Cei mai mulți dintre noi nu putem apela la o firmă specializată în curațenie, din acest motiv trebuie să știm căteva sfaturi pentru a evita greșelile pe care le facem în mod neintenționat. Acest lucru este de înțeles, pentru mulţi dintre noi, curăţenia nu este tocmai activitatea preferată.

Dar pentru această activitate casnică, este bine să evităm unele greşeli care nu doar că ne vor obliga să petrecem mai mult timp făcând ordine, dar ne vor şi reduce din eficienţă. Prin urmare, când vă apucaţi de treabă, asiguraţi-vă că respectaţi nişte paşi prestabiliţi, pentru a nu fi puşi în situaţia de a curăţa de două ori în acelaşi loc.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICI...

Pentru a vă îmbunătăți tehnica de curățare vă amintim care sunt cele mai comune 10 greșeli comune pe care ar trebui să le evitați cu orice preț! Totodată, pentru a face cât mai bine curățenie, Proficlin recomandă echipamente, consumabile și soluții de calitate folosite de profesioniști.

Oricine vrea, mai ales de Sărbători, să aibă casele cât mai curate, deşi nu este o misiune prea uşoară. Putem fi, însă, eficienţi dacă ţinem cont de câteva reguli.

1. De ce nu e bine să ștergeți praful cu o cârpă uscată

Mulți oameni cred că dacă șterg praful cu o cârpă uscată, nu vor mai rămâne pete pe mobilier. Cu toate acestea, atunci când ștergeți praful cu o cârpă uscată, nu faceți decât să mutați praful, care poate chiar zgâria suprafețele. Cel mai bun mod de a ridica praful de pe o suprafață este folosirea unei cârpe umede, de preferință o cârpă din microfibră care poate fi ulterior spălată.

Te-ar mai interesa: Mușcătura de căpușă. Când este cazul să ne îngrijo...

2. Nu folosiți prea multă apă

Adesea oamenii folosesc prea multă apă care poate deteriora anumite țesături și lemnul sau poate provoca rugină pe anumite componente metalice. Amintiți-vă că mai puțin înseamnă mai mult.

3. Nu curățați petele prin frecare intensă

Indiferent de de pata de pe covor, nu începeți niciodată să frecați intens, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele și țesăturile covorului. În schimb, ar trebui să scoateți pata până aceasta se usucă și să o tratați cu un agent de îndepărtare a petelor pe care l-ați testat pe material într-o zonă ascunsă.

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antidepresiv. Cum te va ajuta al...

4. Nu pulverizați direct pe suprafețe

Când utilizați orice produs de curățare, este mai bine să îl pulverizați pe o cârpă înainte de a șterge. Acest lucru va evita un finisaj cu dungi și acumularea de produs pe anumite zone.

5. Nu curățați ferestrele și mobila la final

Ar trebui să curățați întotdeauna mobilierul și ferestrele înainte de a începe să măturați, să aspirați sau să curățați podelele, altfel veți ajunge să curățați din nou podelele!

Te-ar mai interesa: După 16 ani, fetele nu mai au nevoie de permisiune...

6. Nu curăţaţi obiectele din inox cu mişcari circulare

Obiectele din oţel inoxidabil ne dau serioase bătăi de cap, dacă nu ţinem cont de un detaliu aparent nesemnificativ. Lustruind o astfel de suprafaţă utilizând mişcări circulare putem constata la final că deşi am eliminat petele, am lăsat urme sau mici zgârieturi. Pentru a reda strălucirea, ştergeţi sau frecaţi întotdeauna în aceeaşi direcţie ca şi liniile de pe metal.

7. Nu mai folosiți aceeași cârpă în toată casa

Ar trebui să folosiți mai multe cârpe în timpul curățeniei din casă, altfel veți răspândi microbi dintr-un spațiu în altul. Cel mai bine este să folositi cârpe din microfibră pentru diferite zone, acestea au culori diferite, de la roșu la verde, asigurându-vă că le spălați după fiecare utilizare.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru ameliorarea gastritei și d...

8. Nu neglijați curățarea regulată a aspiratorul

Aspiratoarele își pot atinge potențialul maxim doar dacă le păstrați curate și le goliți în mod regulat. Dacă nu, aspiratul nu va da rezultate.

9. Nu uitați de clanțe

Orice ați face, nu uitați să curățați cele mai comune puncte de atingere, cum ar fi clanțele și mânerele. Utilizați în mod regulat un șervețel dezinfectant sau o cârpă din microfibră pentru a ține la distanță microbii.

10. Nu uitați să aspirați canapeaua și pernele acesteia

Asigurați-vă că aspirați sub pernele canapelei și curățați toate colțurile în care se adună firimituri și alte lucruri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private