Sari la conținut

Secretele unui trup frumoas și sănătos. Nutriționist: 5 reguli universal valabile

Secretele unui trup frumoas și sănătos. Nutriționist: 5 reguli universal valabile

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne spune care sunt obiceiurile mai bunepentru a avea o viață fericită și echilibrată. Unele persoane preferă să se axeze mai mult pe partea nutrițională sau altele, dimpotrivă, pe sport sau pe partea spirituală.

Cunoscutul nutriționist relevă faptul că un trup frumos și sănătos are la bază 5 reguli universal valabile.

„Pentru fiecare dintre noi, sănătatea înseamnă lucruri diferite. Dar în esență este vorba despre a ne simți energici, de a ne simți bine în pielea noastră și de a avea un echilibru confortabil intre toate „sectoarele” vieții noastre. Atunci când suntem sănătoși suntem mai fericiți. Facem mai multe activități recreative. Suntem mai eficienți la locul de munca și mai energici în familie.
Nu exista o soluție secretă pentru sănătate, ceea ce facem zi de zi, constant, contează fundamental în construirea sănătății noastre de zi cu zi. Deși, în mod evident, nu exista un singura răspuns, există totuși 5 reguli universal valabile pentru o viață sănătoasă și un trup armonios”, a dezvăluit Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.

5 reguli universal valabile pentru a avea un trup frumos și sănătos

1. Mănâncă mai ales ingrediente naturale, neprocesate.

Dacă 80-90% din caloriile tale dintr-o lună provin din alimente integrale, neprocesate, ai rezolvat o bună parte din dilemele alimentare ale omului modern. Accesul ultra facil la produse nutriționale foarte prelucrate, cu un conținut ridicat de zaharuri, sare și grăsimi, lipsite de fibre și cu o concentrație calorică ridicată ne perturba centrii apetitului și ai sațietății. Soluția sustenabilă pe termen lung este să mâncăm mai ales ingrediente neprocesate.
Legume, leguminoase, fructe, nuci și semințe crude precum și cereale integrale neprocesate consumate ca atare ne ajută să avem meniuri diverse, echilibrate nutrițional și care ne ajută să avem un comportament alimentar normal și sănătos. Mâncarea neprocesată are mai multe fibre, o intensitate mai redusă a palatabilității ingredientelor. Și astfel ajută organismul să își autoregleze aportul nutrițional.

2. Mănâncă mai multe plante decât produse animale.

Atunci când ne alimentăm cu precădere cu produse vegetale naturale și neprocesate ne hrănim cu vitamine și minerale naturale și ne asigurăm consumul necesar de fibre. În plus, aceste alimente au un aport caloric redus, au un volum ridicat și reușim să atingem sațietatea fără să depășim numărul de calorii recomandate. Ideal este să consumăm de 2-3 ori mai multe vegetale. În special legume, leguminoase și fructe, decât consumăm produse de origine animală.

3. Alocă timp relaxării active, în aer liber.

Este extrem de important să ne odihnim corect. Mai ales în contextul în care viața noastră de zi cu zi devine tot mai aglomerată și solicitantă. Un somn odihnitor de minim 7 ore pe noapte, să dormim înainte de ora 23 și să practicăm în mod regulat relaxarea activă, în natura ne vor ajuta să avem o viață mai sănătoasă. Să fim mai puțin afectați de stresul zilnic și să avem un sistem hormonal eficient calibrat.
Pentru că viață omului modern se petrece mai ales în interior, avem nevoie să alocăm zilnic timp mișcării în aer liber.

4. Fă regulat sport. Mișcă-ți corpul cât mai mult, în cât mai multe feluri.

Învață în mod constant să practici sporturi noi și descoperă ce tip de mișcare îți place. Sportul nu se rezumă doar la antrenamente la sala de fitness, e mult mai mult de atât.
Persoanele care fac regulat sport au o compoziție corporală mai sănătoasă. Au un tonus psihic bun și sunt în general mai sănătoși decât cei sedentari. Chiar și în partea a doua a vieții. Desigur, în sport că și în viață orice exces este riscant, așa că activitatea fizica practicată ar trebui să fie moderată, diversificată și mai ales personalizată nevoilor individuale.

5. Menține-ți greutatea constantă, în limitele sănătoase recomandate de medici și fă-ți controalele medicale periodice.

Nu uita că este întotdeauna mai ușor să previi decât este să tratezi o boală! Și că fiecare aspect al sănătății tale este important. De la sănătatea orală și până la controalele endocrinologice. Când facem periodic analizele recomandate de medici avem ocazia să intervenim rapid, la timp. Și astfel putem să avem o stare de sănătate mai bună, pentru mai mult timp.

 

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel