sâmbătă, septembrie 25, 2021

Doctor Ronald Virag, un chirurg cardiovascular francez care s-a specializat în probleme erectile (el este inventatorul injecțiilor folosite în tratarea acestor probleme) a publicat, recent, o carte care promite să revoluționeze viața amoroasă a bărbaților.

După vârsta de 50 de ani, mai bine de jumătate dintre bărbați au deja probleme cu erecția din cauza vaselor de sânge, pe care depun depozite de grăsime ce împiedică sângele să ajungă la penis. Nu ajută nici faptul că nivelul de testosteron scade văzând cu ochii.

Cu toate acestea, studiile arată că activitatea sexuală constantă ajută la îmbunătățirea funcției erectile și crește speranța de viață. Doar două orgasme pe lună, cred cercetătorii, sunt de ajuns pentru a preveni atacul de cord.

Iar cardiologul Ronald Virag merge chiar mai departe, spunând că sexul regulat la bătrânețe protejează prostata și chiar împiedică micșorarea penisului.

Depresia este una dintre afecțiunile care pot sta la baza lipsei dorinței sexuale, dar și probleme mai grave precum scleroza multiplă, diabetul sau obezitatea.  Deși aceste afecțiuni necesită un tratament specific, un obicei de bază este capabil să prevină episoadele jenante: somnul. În timp ce dormim, corpul repară celulele și țesuturile, inclusiv pe cele inghinale. Nu întâmplător noapte este și momentul în care bărbații au o serie de erecții involuntare (în ultimele 90 de minute de somn), cruciale pentru sănătatea penisului. De aceea, pacienții cu probleme sunt sfătuiți în primul rând să se odihnească suficient.

Un alt secret pentru a declanșa erecția este relaxarea. Atunci când bărbaților le este frică de un eșec sexual dau naștere unui ciclu vicios în care teama le blochează erecția. În unele cazuri, situația se înrăutățește până în punctul în care penisul, nefiind oxigenul din lipsă de sex, ajunge să fie complet scos din funcțiune, ceea ce medicii numesc impotență.

Ultimele stiri