Sari la conținut

Secretul cafelei perfecte: Iată ce ingredient intensifică aroma

cafea si ciocolata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul dulce care te face mai deștept

Din cuprinsul articolului

Secretul cafelei perfecte: Iată ce ingredient intensifică aroma. Cine s-ar fi gândit că anumite ierburi aromatice pot amplifica aroma cafelei. Ce să adaugi.

Pentru cei mai mulți dintre noi, dimineața începe cu o ceașcă de cafea. Cu sau fără lapte, cu sau fără zahăr, cafeaua este acel must have al dimineților. Ne dă boostul de energie și ajută creierul.

Dar iată ce o face și mai aromată și delicioasă. Secretul este incredibil.  Ei bine, ideea e să adăugăm în cafea rozmarin proaspăt, scrie medicul nutriționist Ruxandra Pleșea pe pagina sa de socializare.

În plus, mai spune medicul, rozmarinul este un stimulent cognitiv care îmbunătățește memoria, aduce prezență și spirit, dar și minerale precum fier sau calciu.

Boost de energie și antioxidanți

”Un fel de cafea extraordinară pentru iubitorii de plante aromatice: cafeaua cu rozmarin proaspăt.

Nu am știut până acum că aroma rozmarinului poate însufleți atât de mult o cafea (ea având deja un suflet mare).

De altfel, această îndeletnicire de a mânca arome vine cu un aflux uriaș de antioxidanți, compuși antiinflamatori și alte secrete.

Spre exemplu, rozmarinul este un stimulent cognitiv ce îmbunătățește memoria, focusul, aduce prezență și spirit, fier, calciu, vitamina B6, culoare și parfum”, spune dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, pe pagina de Facebook.

Așadar, merită încercat. Rozmarinul are și o aromă plăcută, ca să nu mai vorbim despre proprietățile deloc de neglijat pentru organism.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: