Sari la conținut

Secretul frumuseţii gheişelor: uleiul miraculos care previne ridurile, întăreşte unghiile și regenerează părul

Din cuprinsul articolului

Uleiul de camelie e considerat un fel de „ulei de măsline al Asiei”, unde produsul este folosit în nenumărate domenii, de mii de ani. În restul lumii, această comoară a Asiei abia în ultimii ani a început să fie cunoscută şi apreciată. Folosirea acestui ulei în dieta dumneavoastră zilnică sau pentru îngrijirea pielii şi a părului vă va aduce beneficii importante. Camelia face parte din familia arborilor de ceai, iar uleiul atât de preţios pentru sănătate şi frumuseţe se obţine prin presarea la rece a seminţelor plantei. Produsul mai este numit şi „ulei de ceai verde”.

Demachiant sau cremă de noapte
Uleiul de camelie poate fi folosit ca emolient pentru pielea uscată şi funcţionează, de asemenea, ca tratament antiacneic (aplicaţi cu un tampon pe zonele afectate şi spălaţi faţa cu apă călduţă după jumătate de oră). Este un ulei uşor, ce se absoarbe repede şi care poate fi folosit cu succes pentru hidratarea şi catifelarea zonelor afectate de uscăciune. De asemenea, puteţi folosi uleiul ca demachiant (după care să-l îndepărtaţi), dar şi ca pe o cremă de noapte. Are calitatea de a preveni apariţia unor noi ridurilor şi a le „îmblânzi” pe cele existente. De asemenea, estompează vergeturile şi cicatricele dacă e folosit cu regularitate, pe perioade îndelungate.

 Repară unghiile
Tot cu ajutorul acestui ulei puteţi obţine unghii mai frumoase. Masând unghiile cu câteva picături în fiecare seară veţi observa că acestea cresc mai repede. De asemenea, uleiul tratează unghiile exfoliate, redându-le strălucirea. E de ajuns doar un masaj, o dată pe zi, cu câteva picături.

Mască împotriva vârfurilor despicate
Se spune că produsul acesta obţinut din presarea seminţelor arborelui de ceai era unul dintre secretele frumuseţii celebrelor gheişe. Acestea se foloseau de el pentru a trata pielea uscată ori buzele crăpate. De asemenea, îşi înmuiau pe timpul nopţii părul în acest ulei, pentru ca podoaba capilară să fie strălucitoare şi sănătoasă. Dacă aveţi un păr tern, cu vârfuri despicate, aplicaţi ulei de camelie combinat cu puţină apă pe toată lungimea firelor, apoi acoperiţi capul cu un prosop fierbinte. Păstraţi masca aceasta până când prosopul s-a răcit. Spălaţi părul cu un şampon blând, apoi aplicaţi balsamul obişnuit, în care aţi picurat şi puţin ulei de camelie.

Opreşte evoluţia cancerului

În China, uleiul de camelie este de obicei folosit la gătit, în special în sosurile de salate, la fripturi şi în marinat fiind foarte apreciat datorită nivelurilor ridicate de acizi graşi Omega 6 şi Omega 9, esenţiali pentru buna funcţionare a corpului şi combaterea procesului de îmbătrânire.

De asemenea, numeroase cosmetice – gloss-uri de buze, creme hidratante, fonduri de ten sau săpunuri -, au la bază acest produs.

Potrivit cercetătorilor japonezi de la Institutul pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor, suplimentele cu ulei de camelie inhibă evoluţia metastazelor în cancerul de plămâni şi a melanomului (cancerul de piele). În Japonia, pacienţii sunt încurajaţi să consume cu regularitate acest ulei.

Un alt studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea Naţională Chung Hsing, a arătat că uleiul de camelie este un excelent antioxidant. În mod tradiţional, uleiul de camelie era folosit de cei care sufereau de ulcere, arsuri de stomac şi reflux gastroesofagian. Pentru acest lucru, trebuie să-l adăugaţi cu regularitate în mâncare sau să luaţi câte o jumătate de linguriţă cu ulei cu jumătate de oră înainte de fiecare masă.

 Uleiul se găsește la farmaciile naturiste.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel