marți, ianuarie 31, 2023

Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe din lume! Incredibil! La ce vârstă a ajuns una dintre cele mai frumoase femei din lume și care este secretul ei. Cu toate că pare ceva simplu, puțini oameni sunt în stare să ducă o astfel de viață.

Vârsta este doar un număr, deoarece Sophia Loren, o bunică în vârstă de 88 de ani mărturisește că ea înseși nu crede că are vârsta din bulletin, fiindcă se simte ca la 20 de ani.

Te-ar mai interesa: Zodii care se vor căsători în 2023. Este anul lor!...

În interviurile acordate recent, Sophia Loren și-a exprimat viziunea pozitivă asupra vieții. Ea declară mereu că îi place „să savureze și să se bucure de lucrurile mărunte” și că respinge „negativitatea”. Modul ei optimist de a privi viața ar putea fi motivul tinereții și sănătății ei extraordinare.

Potrivit publicației Express, ar putea fi vorba despre viziunea optimistă a vedetei, deoarece oamenii de știință au remarcat că femeile cu atitudine pozitivă și mai optimiste au trăit, în medie, cu 14,9% mai mult decât femeile mai puțin optimiste.

Un alt factor care ar putea juca un rol important în îmbătrânirea sănătoasă a Sophiei este dieta ei. Sophia a spus că urmează dieta mediteraneană clasică, care constă din legume proaspete și paste.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci când îți măsori tensiunea acasă...

„Prefer să mănânc paste și să beau vin decât să fiu de mărime zero”, a spus Sophia Loren.

O dietă mediteraneană se concentrează pe alimente vegetale, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, nucile, semințele și legumele, fasolea, năutul și lintea.

Acest tip de dietă include cantități moderate de proteine slabe, cum ar fi peștele și puiul și lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri tulburătoare despre Zoia Ceaușescu: ...

Duieta mediteraneeană, un regim sănătos și delicios

Mulți oameni iubesc stilul de viață al oamenilor din zona mediterana! Și e imposibil să nu-ți placă modul lor de a fi, mai ales că popoarele aflate la malul Mediteranei au, în general, o speranța de viață ridicată în comparație cu restul țărilor europene. Unul dintre secretele unei astfel de vieți trainice este alimentația. Țările aflate la Mediterana au o speranța a vieții ridicată datorită dietei bazate pe legume și peste și pe lipsa grăsimilor nesănătoase.

Te-ar mai interesa: Secretele naturii! Ceaiurile minune care curăță fi...

Beneficiile dietei mediteranene

Alimentația influențează multe aspecte ale stării de sănătate, printre care și sănătatea creierului. De aceea, o dietă sănătoasă poate îmbunătăți capacitatea de gândire, memorare și procesare a informațiilor pe măsură ce înaintăm în vârstă. Specialiștii au dovedit că dietă mediteraneană și dietă DASH stimulează sănătatea creierului și îmbunătățesc sănătatea inimii.

Te-ar mai interesa: Cătălin Scărlătescu, momente cumplite la „America ...

Potrivit mai multor cercetări recente, dietă mediteraneană poate susține procesul de slăbire și poate ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a atacurilor de cord, a diabetului de tip 2 și a morții premature.

Nu există o modalitate precisă prin care poți urmă dietă mediteraneană, deoarece există mai multe țări în această zona, iar alimentatiile pot fi diferite în funcție de stat. Un lucru e sigur, însă, dietă mediteraneană se bazează în mod principal pe:

  • Lactate și peste în cantități moderate
  • Ovarietate mare de legume, fructe și cereale integrale
  • Grăsimi sănătoase, cum ar fi nucile, semințele și uleiul de măsline
  • Foarte puțină carne albă și carne roșie
  • Câteva ouă
  • Vin roșu cu moderație

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private