Sari la conținut

Secretul naturii! Ceaiul minune care ajută atât inima, cât și mintea în perioadele de stres

ceai
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in organsim daca bei ceai verde

Secretul naturii! Ceaiul nu este bun doar pentru răceală, însă în realitate anumite ceaiuri au numeroase beneficii asupra stresului provocat de pandemia de Covid. E sănătate curată.

Potrivit Metro, ultimele descoperiri ale cercetătorilor sunt uimitoare. Aceștia au analizat problemele comune de sănătate mintală și au descoperit că o ceașcă de ceai conține proprietăți care ajută atât inima, cât și mintea în perioadele de stres. Studiul a fost publicat în revista de specialitate Nutrition and Food Technology.

Ceaiul minune care ajută atât inima, cât și mintea în perioadele de stres

Așadar, ceaiul ajută la relaxare, scade stresul și ajută la protejarea împotriva riscului de demență, a declinului cognitiv și sănătății inimii.

Ceaiul negru și cel verde au calități benefice asupra sănătății, spune co-autorul studiului, doctorul Emma Derbyshire, nutriționist în domeniul sănătății publice și fost membru al Departamentului de Științe ale Vieții de la Universitatea Metropolitană din Manchester.

Ce cobține ceaiul verde?

Ceaiul verde conține compuși chimici numiți catehine, inclusiv epigallocatehin galat (EGCG), care previne inflamația, stresul oxidativ și creșterea proteinelor fibroase dăunătoare care contribuie la declinul cognitiv și la pierderea memoriei.

„Cercetări de pionierat, care utilizează tehnologia electroencefalogramei (o modalitate de a măsura activitatea creierului), au arătat că undele cerebrale (care susțin învățarea, memoria și navigarea spațială) au crescut semnificativ la 30 de minute până la o oră, după ce a băut ceai verde”, a spus dr. Gill Jenkins, medic generalist și co-autor al studiului.

Oamen ii de știință spun că băutura fierbinte își exercită efectele potențiale asupra vigilenței, atenției și funcției cognitive.

Nutrition and Food Technology Journal a explorat beneficiile pentru sănătatea inimii ale ceaiului în ceea ce privește reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului, toate fiind vitale pentru o sănătate vasculară bună.

„Aceste constatări sugerează că consumul de ceai are ramificații mai largi, care ar putea avea un impact asupra sănătății mintale, ceea ce merită investigat în viitor, mai ales că mulți dintre noi au suferit presiuni uriașe asupra sănătății mintale de când a început pandemia”, a spus Dr. Tim Bond, coautor al studiului și un membru al grupului independent de sănătate, Tea Advisory Panel (TAP).

„Există dovezi emergente că un consum de ceai (negru și verde) ar putea ajuta la relaxare și ar putea fi asociat cu stres mai mic, risc de demență și declin cognitiv, precum și cu un potențial îmbunătățire a atenției și a vitezei psihomotorii pe măsură ce îmbătrânim”, a spus dr. Carrie Ruxton, de la TAP.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel