vineri, martie 31, 2023

Secretul prin care putem să controlăm ceea ce mâncăm. Mihaela Bilic: Porții mici și doar trei mese pe zi!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pe contul său de Instagram care este cea mai la îndemână metodă prin care putem să controlăm ceea ce mâncăm. Pentru că este destul de greu să îți menții silueta, cunoscutul nutriționist a sărit în ajutorul celor care nu se pot abține din a mânca anumite produse.

Te-ar mai interesa: Studentă la medicină, omorâtă de un medicament cum...

Secretul prin care putem să controlăm ceea ce mâncăm

Bilic a explicat că, în momentul în care ai desfăcut ambalajul, indiferent că e vorba de iaurt, chips-uri sau ciocolată, „te vei opri atunci când produsul s-a terminat”.

„Cu cât pachetul e mai mare, cu atât mâncăm mai mult. Noțiunea de “porție corectă” e foarte relativă, de obicei presupunem că un pachet=o porție. Și în cazul producătorilor lucrurile nu sunt exacte, mulți dintre ei consideră o porție=100g.

Un lucru e cert: cu cat avem mai multă mâncare, cu cat farfuria/punga e mai mare/mai plină, cu atât consumăm mai mult! S-a constatat că mâncăm cu minim 25% mai mult dacă ambalajul este mai mare.

Te-ar mai interesa: Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Plus alte...

Unui grup de 40 de adulți care vizionau un film li s-au oferit bomboane M&M în 2 tipuri de ambalaj: de 220g și de 450g. La finalul experimentului, rezultatele au fost dramatice: cei care au avut punga de 220g au mâncat în medie 71 bomboane, iar cei care au primit pachetul de 450g au consumat 137 bomboane, adică dublu!! Asta în condițiile în care porția corectă era de 45 grame”, a explicat Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun ANTIBIOTIC NATURAL distruge bacteriile...

Prin urmare, singura soluție și, totodată, cel mai ușor de pus în practică este aceea de a cumpăra ambalaje mai mici. Sau să încercați să vă puneți în farfurie DOAR cantitatea pe care o doriți, fără a mai apela la o altă porție, ulterior.

„Concluzia: dacă tot suntem tentați să mâncăm tot pachetul, haideți să cumpărăm ambalajul cel mai mic… Sau puneți într-un vas/farfurie cantitatea pe care hotărâți să o consumați și NU faceți refill”, a mai spus Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, internat de urgență! Anunțul Vatica...

Nu mai mult de trei mese pe zi!

În momentul în care ne privim în oglindă și vedem că am pus câteva kilograme în plus, trebuie să recunoaștem acest lucru onest și cu curaj. Lucrul acesta se datorează unei cantități prea mari de mâncare.

„Aș spune să nu mâncați mai mult de trei ori pe zi. Atenție, suntem adulți. Un număr prea mare de mese nu face decât să stimuleze apetitul. Doar copiii pot avea gustări între mese. Noi ca adulți ar trebui să ne limităm la trei mese principale pe zi.

Te-ar mai interesa: Avertismentul specialiştilor: O boală CARDIACĂ poa...

Maturitatea alimentară înseamnă o pauză de cinci ore între mese.

Și apoi, în momentul în care ne referim la masă, nu este puțin important faptul că ar trebui să stăm la masă, să mâncăm cu atenția concentrată asupra mâncării, pentru că mâncatul pe canapea, ronțăielile te fac să îți pierzi noțiunea de sațietate și nu îți dai seama cât ai mâncat. Deci stăm la masă, mâncăm unul sau două feluri de mâncare, în funcție de cât ne permite silueta”, a explicat Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private